Bel voor informatie 088 9000 500 (lokaal tarief)
Verwijzers Mijn Bergman Clinics
Tekst a| A       Contrast +| --
GA TERUG
Voorbereiding op een heuppoperatie
Marijke Bolwaard -56,
eigenaar van balletstudio
Marijke Bolwaard -56, eigenaar van balletstudio
"Ik had die heupoperatie al veel eerder moeten doen!""Ik had die heupoperatie al veel eerder moeten doen!"

Toon submenu

Voorbereiding op een heuppoperatie

Met een verwijzing van de huisarts kunt u direct een afspraak maken met een heupspecialist van Bergman Clinics | Bewegingszorg in Naarden of Rijswijk. U zet daarmee de eerste stap naar pijnvrij bewegen met een nieuwe heup. Kiest u voor een operatie, dan komt u daarna nog één of twee keer bij ons op gesprek. Ook kunt u zich thuis alvast goed voorbereiden. U herstelt daarmee het snelst.
Voor een heupoperatie bij Bergman Clinics | Bewegingszorg gelden een aantal voorwaarden. Geldt onderstaande voor u, dan kunt u direct een afspraak maken met een van onze heupspecialisten:

 • U bent jonger dan 80 jaar
 • Uw BMI is tussen 18 en 35
 • U heeft geen pacemaker
 • U heeft geen obstructief slaapapneusyndroom (OSAS)
 • U heeft een doorverwijzing van uw huisarts

Consult heupspecialist

Tijdens het eerste consult onderzoekt onze heupspecialist of uw pijnklachten ook echt van uw heup komen, en bekijkt hij of zij de mate van slijtage op een röntgenfoto. De specialist geeft uitleg over de verschillende behandelmogelijkheden en alles wat bij een eventuele operatie komt kijken. Soms volgt er nog een tweede consult. De uiteindelijke keuze voor een operatie is natuurlijk aan u.

Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere:

 • De verschillende manieren van opereren
 • De types protheses die geplaatst kunnen worden
 • De eventuele risico’s
 • De voorbereiding op de operatie
 • Het herstel na de operatie
 • Het resultaat dat u kunt verwachten

Preoperatieve screening met de anesthesieassistent

Voor u een afspraak maakt voor de operatie, komt u langs voor een preoperatieve screening (POS). Tijdens dat gesprek gaat de anesthesieassistent(e) in op uw medische achtergrond, de verdoving en u krijgt advies voor thuis na de operatie. Neem naar deze afspraak een actueel medicatieoverzicht mee, dat u kunt opvragen bij uw apotheek. Gebruikt u bloedverdunners, dan is het belangrijk dat u dat aan de operatieassistente meldt. Meldt het ook als u overgevoelig of allergisch bent voor medicijnen of andere stoffen, als u diabetes hebt of voor een andere aandoening of ziekte onder behandeling bent bij een arts.

Gesprek met de operatieplanner

Na de preoperatieve screening spreekt u met de operatieplanner een datum af voor de operatie. De planner geeft informatie over de opname, bespreekt uw thuissituatie en adviseert u over thuiszorg. Enkele dagen voor de opname belt de operatieplanner om door te geven hoe laat we u precies verwachten in onze kliniek.

Begin alvast met voorbereidingen thuis

Na het gesprek met de operatieplanner kunt u zich thuis voorbereiden op de operatie. Bij een heupoperatie heeft die voorbereiding enorme invloed op het resultaat en op de snelheid van uw herstel. Lees daarom alvast wat u zelf kunt doen.

Informatie: rechten en plichten

U hebt recht op eerlijke en volledige informatie over uw behandeling. Uw chirurg en anesthesieassistent(e) informeren u daarom over alles wat bij uw behandeling komt kijken. Het is belangrijk dat u de informatie goed begrijpt en dat u zich houdt aan de voorschriften die u krijgt. Lukt dat niet of heeft u nog vragen, neem dan contact op met Bergman Clinics | Bewegingszorg. U bent verplicht om ons alle informatie te geven die we nodig hebben voor een goede en veilige behandeling: informatie over uw gezondheidstoestand, medicijngebruik en uw klachten.


Bel ons!
Bel voor informatie   088 9000 500
Wij bellen u

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.