NZa stemt in met fusieplannen Bergman Clinics en NL Healthcare Clinics

14 mrt. 2018

Bericht van de NZA: Bergman Clinics en NL Healthcare Clinics kunnen hun fusieplannen verder uitvoeren. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) keurt de fusie tussen de overkoepelende holdings van beide zorgaanbieders goed. 

Bericht van de NZA:

De houdstermaatschappijen van Bergman Clinics en NL Healthcare Clinics, Malenstein Holding B.V. en NPM Capital N.V., hebben hun samenwerkingsplannen voorgelegd aan de NZa. Wij voeren een procedurele toets uit. Dat wil zeggen dat wij onder meer nagaan of beide instellingen de plannen hebben afgestemd met de vertegenwoordigers van hun medewerkers en de patiënten, en of zij rekening hebben gehouden met hun bezwaren.

Dat is in dit geval gebeurd. Wij geven geen oordeel over de inhoud van de plannen, behalve over de eventuele gevolgen voor cruciale zorg. Daarvan is hier echter geen sprake, aangezien deze aanbieders geen cruciale zorg leveren. De ACM toetst de fusie op de gevolgen voor de mededinging in de zorg.

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!