GA TERUG
Nieuws

Vragen naar aanleiding van uitzending TV-programma Radar op maa…

12 feb

Radar uitzending NPO 1, 11 feb 2019

Maandag 11 februari heeft het TV-programma Radar aandacht besteed aan mogelijke risico's bij het gebruik van borstprotheses. Deze publicatie leidt mogelijk tot vragen of ongerustheid bij cliënten.

Graag geven we onderstaande toelichting:

  • Bergman Clinics heeft bij al haar behandelingen veiligheid, deskundigheid en zorgvuldigheid extreem hoog in het vaandel staan. Gezonde, tevreden cliënten  en veilige behandelingen zijn voor ons cruciaal. Bergman Clinics doet altijd alles wat in haar macht ligt om hiervoor te zorgen. De kwaliteit van producten en apparatuur die wij gebruiken bij onze behandelingen spelen hierbij een belangrijke rol in.
  • Ten aanzien van behandelingen volgt Bergman Clinics dan ook altijd de actuele richtlijnen die door de Nederlandse overheid (IGJ, RIVM) zijn goedgekeurd.
  • Ondanks de hoge eisen die wij stellen aan onze behandelingen en gebruikte materialen en apparatuur, bestaat er, net als in het geval van de meeste medische ingrepen, altijd een kleine kans op complicaties en klachten – zoals die nu in de media besproken worden. Het is niet altijd eenduidig waar deze klachten door veroorzaakt worden en of ze daadwerkelijk gevolg zijn van het handelen van het medisch team, gebruikte materialen of apparatuur.

Bergman Clinics informeert haar cliënten voorafgaand aan de keuze voor een behandeling mondeling en schriftelijk over de mogelijke risico’s van een behandeling.

  • Bergman Clinics zal eventuele klachten altijd serieus nemen en adresseren, en zal veiligheid, kwaliteit en zorgvuldigheid altijd voorop blijven stellen in al haar behandelingen.
  • Met betrekking tot vragen over borstprotheses: De NVPC (Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie) heeft op haar website een aanvullende Q&A beschikbaar gemaakt: klik hier voor de link.


Bel ons!
Bel voor informatie   088 9000 500
Wij bellen u

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.