GA TERUG
LASIK-ooglaserbehandeling
SMILE, de nieuwe ooglaserbehandeling SMILE, de nieuwe ooglaserbehandeling
Zachtaardig en pijnloos. Extreem nauwkeurig in slechts 30 seconden. Snel herstel.Zachtaardig en pijnloos. Extreem nauwkeurig in slechts 30 seconden. Snel herstel.
Zembla uitzending 21 december Zembla uitzending 21 december
Klik hier voor reactie Bergman ClinicsKlik hier voor reactie Bergman Clinics

Toon submenu

LASIK-ooglaserbehandeling

LASIK, ook bekend als FemtoLASIK, is een zeer geavanceerde ooglaserbehandeling. Met de Intralase Femtosecond-laser maakt de oogarts een flinterdun flapje in het hoornvlies. Vervolgens corrigeert de oogarts uw brilsterkte met de trefzekere Schwind Amaris 740 S eximer-laser. Het flapje wordt teruggelegd. De behandeling is snel, niet oncomfortabel en u kunt snel weer goed zien.

Wavefront adjusted: standaard geïntegreerd

Tijdens de LASIK-ooglaserbehandeling spoort de computer kleine oneffenheden in het hoornvlies op en behandelt deze direct mee. Daarmee waarborgen we de kwaliteit van uw zicht, ook 's nachts (nachtzicht) en in fel licht (contrastzicht). Deze 'wavefront adjusted' en 'corneal wavefront'-technologie is standaard geïntegreerd in onze eximerlaser. Als extra optie bieden we ook de 'wavefront guided'-techniek aan. Voor 10% van de mensen is deze meer geschikt. Of dit voor u geldt, hoort u tijdens het vooronderzoek.
Lasik geschikt voor u?

Met LASIK kunnen de meeste oogafwijkingen worden behandeld. Soms is het niet wenselijk een flapje in het hoornvlies te maken, zoals bij mensen met een erg dun hoornvlies, te weinig traanvocht of een sport of beroep waarbij dingen tegen het oog kunnen komen. In die gevallen past een ooglaserbehandeling zoals SMILE of PRK of een lensimplantatie beter.

Lasik stap voor stap

  1. Uw oog is voor de behandeling verdoofd met druppels. U ligt op een behandeltafel. De oogarts maakt met de laser het flinterdunne flapje in het hoornvlies van uw oog. Dat blijft aan één kant vastzitten, zodat het opzij kan worden geklapt.
  2. U wordt naar een tweede ruimte gebracht. Daar slaat uw oogarts met een borsteltje of spateltje het flapje van het hoornvlies om.
  3. De oogarts verwijdert in zeer korte tijd een minuscule hoeveelheid hoornvliesweefsel. De laser volgt al uw oogbewegingen maar liefst duizend keer per seconde waardoor de trefzekerheid hoger is dan bij elke andere laser.
  4. De oogarts legt het flapje van het hoornvlies weer terug.

Herstel na een lasik-ooglaserbehandeling

Na afloop van deze behandeling kunnen uw ogen een paar uur geïrriteerd aanvoelen. U kunt binnen 24 uur weer goed zien en uw normale ritme oppakken. Na ongeveer 6 weken is uw zicht stabiel. Om uw behandelde ogen te beschermen moet u acht weken oogdruppels gebruiken.

Resultaat en risico’s

Door deze zeer verfijnde lasertechniek is de voorspelbaarheid, nauwkeurigheid en veiligheid van de LASIK-behandeling erg groot. Bij 95% van de behandelingen komen alle sterktes na één behandeling op nul uit, met een zicht van 100% (normaal) of zelfs beter dan normaal. Voor de overige 5% zorgt een nabehandeling vaak alsnog voor het gewenste resultaat.

Geen enkele chirurgische ingreep is helemaal zonder risico. Ook bij ooglaseren kunnen er complicaties optreden, al is de kans hierop zeer klein. Bekijk alle risico's bij ooglaseren.


Plan online afspraak Informatie aanvraag Bel mij terug

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.
Filter op categorie
Uiterlijk en HuidUiterlijk en Huid
OogzorgOogzorg
BewegingszorgBewegingszorg

VrouwenzorgVrouwenzorg
Inwendige ZorgInwendige Zorg
Alle divisies
Alle divisies


Bel ons!
Bel voor informatie   088 9000 500
Wij bellen u

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Plan nu online een afspraak voor Oogzorg

U wilt een afspraak maken in één van onze Oogklinieken. U heeft de keuze uit een Quicktest of Vooronderzoek. Door het beantwoorden van de volgende vragen vindt u uit welk type afspraak het beste bij u past.

1) Is uw oogsterkte sinds minimaal één jaar stabiel?

2) Bent u tussen de 18 en 60 jaar oud?

3) Is de sterkte van uw ogen tussen -10 en +4?

4) Draagt u lenzen?

Neemt u alstublieft telefonisch contact met ons op voor het inplannen van de juiste afspraak. Wij zijn telefonisch bereikbaar op het nummer 088-9000 500 (optie 1, Oogzorg) van maandag t/m donderdag van 8.00 t/m 20.00 uur en op vrijdag van 8.00 t/m 18.00 uur.

Wij verzoeken u vriendelijk om contact met ons op te nemen om de mogelijkheden te bespreken, via telefoonnummer: 088-9000 500

Wij adviseren u een Quicktest in te plannen. Dit is een kosteloos en vrijblijvend onderzoek dat 20 minuten duurt en door een Optometrist wordt uitgevoerd. De resultaten geven voor 90% inzicht voor uw geschiktheid voor een behandeling. Voordeel is dat u voorafgaand aan het onderzoek uw lenzen niet hoeft uit te doen en uw ogen niet gedruppeld worden. Bij gebleken geschiktheid komt u in aanmerking voor het uitgebreide vooronderzoek. Dit is noodzakelijk voor de behandeling.

Wij adviseren u een vooronderzoek in te plannen. Dit is een twee uur durend onderzoek dat door een optometrist én een oogarts wordt uitgevoerd. De meetresultaten worden gebruikt bij uw eventuele behandeling. Omdat er oogdruppels tijdens dit onderzoek worden gebruikt moet u er rekening mee houden dat u niet zelf naar huis kunt rijden omdat u van dichtbij niet scherp kunt zien. Klik hier voor de kosten voor het vooronderzoek.

Zachte lenzen mag u 2 weken aaneengesloten voorafgaand aan het vooronderzoek niet dragen

Harde lenzen mag u 4 weken aaneengesloten voorafgaand aan het vooronderzoek niet dragen