Ooglaseren

Behandelingstraject
1

De voorbereiding

Leven zonder bril is misschien wel wat voor u. Maar wat staat u eigenlijk te wachten bij een behandeling? We leggen hier stap voor stap uit wanneer een behandeling zinvol is én hoe het in zijn werk gaat. U kunt dan weloverwogen kiezen of ooglaseren of lensimplantatie ook voor u de oplossing is.

De stappen naar een leven zonder bril of lenzen:

  1. Bekijk de voorwaarden
  2. Doe de telefonische screening
  3. Het uitgebreid vooronderzoek
  4. De keuze voor een behandeling
  5. Herstel en nazorg

Stap 1: de voorwaarden

Bijna alle zichtafwijkingen kunnen we behandelen. Toch zijn er een aantal gevallen waarin het niet verstandig is om te laseren of een lens te implanteren. Voldoet u aan de voorwaarden? Neem dan contact op voor een gratis telefonische screening!

Stap 2: de telefonische screening

Heeft u interesse in een ooglaserbehandeling of lensimplantaten en wilt u weten of u in aanmerking komt? Neem dan contact met ons op voor een gratis telefonische  screening. Dit is een kort telefonisch onderzoek dat een indicatie geeft of u in aanmerking komt voor een behandeling. Mochten wij tijdens de telefonische screening denken dat dat het geval is, plannen wij een uitgebreid vooronderzoek met u in. Dit vooronderzoek vindt plaats bij een van onze refractie klinieken. Uiteindelijk is het vooronderzoek bepalend voor een behandeling.

Stap 3: het vooronderzoek

Elk oog is anders. Daarmee is ook elke oogafwijking en elke behandeling anders. We doen daarom voor elke behandeling een uitgebreid vooronderzoek, zodat de optometrist/oogmeetkundige en oogarts genoeg van uw ogen weten om te bepalen of u daadwerkelijk in aanmerking komt voor een behandeling en welke behandeling het beste  bij u en uw ogen past.  

Stap 4: de behandeling

De behandeling zelf is kort en pijnloos. Het is wel een apart gevoel dat er iets met je oog gebeurt, terwijl het open is. Voor ons is het de normaalste zaak van de wereld, maar we weten dat dit voor u best spannend kan zijn.

Stap 5: herstel en nazorg

De meeste mensen vinden het ongemak na de behandeling erg meevallen. Bijna direct na de behandeling kunt u weer alles doen wat u gewend bent. Voor een goed en blijvend resultaat volgt u altijd de aanwijzingen van uw arts. Eventuele napijn of irritatie hangt erg af van het type behandeling en is er na de SMILE-behandeling bijvoorbeeld bijna niet.

Vragen

Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?

Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Hoe lang duurt een vooronderzoek?

Dat is afhankelijk van de behandeling. Op basis van de telefonische screening maken wij een inschatting of u in aanmerking komt voor een ooglaserbehandeling of voor lensimplantaten. Het vooronderzoek voor een ooglaserbehandeling duurt ca 1,5 uur. Het vooronderzoek voor lensimplantaten duurt ca 2 uur.

Hoe lang is een vooronderzoek geldig?

De uitkomsten van een vooronderzoek blijven drie maanden geldig. Indien u niet binnen 3 maanden na het vooronderzoek uw behandeling laat plaatsvinden, moet er een nieuw vooronderzoek gedaan worden.

Kan ik autorijden na een vooronderzoek?

Tijdens het onderzoek krijgt u pupil verwijdende oogdruppels toegediend, waardoor we beter in uw ogen kunnen kijken. U ziet daardoor tijdelijk wazig en bent gevoelig voor licht. Gedurende de hele dag kunt u hier last van houden. U kunt hiermee niet autorijden of fietsen. Kom dus samen met iemand naar het onderzoek of reis per openbaar vervoer. We adviseren om ook een zonnebril mee te nemen.

Moet ik voor de ooglaserbehandeling mijn contactlenzen uit?

Voordat uw ooglaserbehandeling plaatsvindt moeten uw contactlenzen inderdaad een tijdje uit.
- Voor het vooronderzoek & de behandeling zachte lenzen 2 weken uit
- Voor het vooronderzoek & de behandeling harde lenzen 4 weken uit
- Voor het vooronderzoek & de behandeling nachtlenzen minimaal 6 weken uit

Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?

Voor meer informatie, bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.

Wat zijn de toegangstijden van deze behandeling?

Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele toegangstijden.

Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?

We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.

Wie voert het vooronderzoek uit?

Het vooronderzoek wordt uitgevoerd door een optometrist/refractionist, in samenwerking met de oogarts. Indien u na het vooronderzoek besluit tot behandeling over te gaan, zijn dit ook de personen die betrokken zijn en blijven bij uw behandeling.

Toon alle items


Maak een afspraak
 
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!