Carpaal Tunnel Syndroom (CTS)

Behandelingstraject
5

Resultaat & nazorg

Na de operatie

Na de operatie wordt een drukverband aangelegd, waarbij de vingers vrij blijven. Ook wordt de hand in een draagdoek (mitella) geplaatst om de kans op zwelling zoveel mogelijk te beperken. De mitella hoeft maar een dag gedragen te worden. Het drukverband blijft 3 dagen om. De belangrijkste functie hiervan is om u te helpen herinneren dat u de hand moet ontzien en geen kracht er mee moet zetten. Wel is het belangrijk dat u de vingers regelmatig beweegt (strekken en buigen) om te voorkomen dat deze stijf worden. Na 3 dagen mag u het drukverband en de pleister zelf verwijderen en de wond douchen. Op de wond plakt u zo nodig weer een pleister. Daarna kunt u de hand en pols weer toenemend gebruiken en na 2 weken weer zo normaal mogelijk inzetten. Er kan dan niets meer beschadigd raken. Werk hervatten kan dan ook weer. Dit kan natuurlijk wel nog erg gevoelig zijn en uiteraard is dit ook afhankelijk van uw werkzaamheden. Ongeveer 10 dagen na de operatie worden de hechtingen verwijderd.

Indien u aan beide handen aan het carpaal tunnel syndroom lijdt, zal de operatie in twee delen op verschillende dagen plaatsvinden.

Complicaties

Na iedere operatie bestaat er een kleine kans op infectie van de wond. Tijdens het consult met de specialist wordt u deskundig geïnformeerd over eventuele risico’s en complicaties.

Een enkele keer is de hand na de operatie pijnlijk, gezwollen en komt de beweging van de vingers moeilijk op gang. In dergelijke gevallen is nabehandeling door middel van handtherapie en medicatie nodig. Het specifieke risico van deze operatie is een letsel van de zenuw of takjes daarvan, waardoor het gevoel van de vinger gestoord kan raken, doch dit is extreem zeldzaam.

De kans dat de klachten weer opnieuw terugkomen is zeer laag (minder dan 0,5%). Het kan zijn dat de klachten niet geheel verholpen zijn na de operatie. Dit kan onder andere veroorzaakt worden door een langdurige afknelling van de zenuw, de hoge leeftijd van cliënt, etc.

Meer weten over deze behandeling bij Bergman Clinics | Bewegen? Neem dan contact op. Wilt u direct een afspraak maken? Dat kan met een verwijzing van uw huisarts.

Vragen

Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?

Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?

Voor meer informatie, bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.

Wat zijn de toegangstijden van deze behandeling?

Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele toegangstijden.

Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?

We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.

Informatie aanvragen
 
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!