Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Onderzoek & diagnose heupslijtage

Om de diagnose te stellen, wordt een röntgenfoto gemaakt van het heupgewricht. Ook hiervoor kunt u bij
Bergman Clinics | Bewegen terecht. 


Behandelingstraject:


De laag kraakbeen van de heup is op een röntgenfoto niet direct zichtbaar. Tussen de heupkop en heupkom is slechts een donkere ruimte zichtbaar.

De orthopedisch chirurg herkent een gezonde heup aan de gladde en gelijkmatige vorm van de kraakbeenlaag in het gewricht. Indien deze ruimte smal is of niet aanwezig, dan is het kraakbeen aangetast en de heup versleten. Artrose van het heupgewricht is helaas ongeneeslijk. Niet operatieve behandelingen (heup operaties) kunnen alleen de pijn verlichten of de behandeling uitstellen.

De behandeling van heupslijtage

Mensen die last hebben van heupslijtage gaan vaak anders bewegen. Er wordt een houding aangenomen waarbij de pijn minder voelbaar is. Door de andere manier van bewegen kunnen spieren korter en stijver worden. Het is belangrijk het heupgewricht zoveel mogelijk te bewegen met zo min mogelijk kracht.

Fysiotherapie (of eventueel manuele therapie) kan helpen om de spieren te trainen en op lengte te houden. Ook het voorkomen van overgewicht is belangrijk indien sprake is van gewrichtsslijtage. Daarnaast kunnen contactsporten beter worden vermeden, omdat deze het heupgewricht verder kunnen beschadigen. Ontstekingsremmende pijnstillers kunnen helpen om de pijn te verlichten, maar om de klachten definitief weg te nemen zal het heupgewricht moeten worden vervangen door een heupprothese.

De meest effectieve behandeling bij heupslijtage is dan ook een nieuwe heup. 

Meer weten over deze behandeling bij Bergman Clinics | Bewegen? Neem dan contact op. Wilt u direct een afspraak maken? Dat kan met een verwijzing van uw huisarts.


Toegangstijden

Wij streven ernaar u altijd snel te helpen in onze focusklinieken. Onze toegangstijden worden wekelijks bijgewerkt.

Bekijk toegangstijden

Vragen

Wat zijn de toegangstijden van deze behandeling?

Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele toegangstijden.

Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?

Voor meer informatie, bezoek de pagina ervaringen of bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.

Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?

We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.

Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?

Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.
Mijn Bergman Clinics

Mijn Bergman Clinics

Bij een behandeling komt er veel op u af. Met Mijn Bergman Clinics heeft u alle informatie op het juiste moment. Gewoon op uw mobiele telefoon, desktop of tablet.

  • Het veilige en persoonlijke zorgportaal
  • Informatie over de voorbereiding, behandeling en herstelperiode
  • Uw medisch dossier inzien en vragenlijsten eenvoudig invullen

Bent u al cliënt?

Inloggen
Informatie aanvraag
 
Contact opnemen
 
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Ook bij Bergman Clinics, Bey by Bergman Clinics en Memira hebben wij maatregelen getroffen. Hier leest u welke maatregelen dit zijn. 

 

 

Bergman Clinics

Momenteel ondervinden wij een technische storing waardoor het contact & service center onbereikbaar is. Excuses voor het ongemak.