Jumpers knee (springersknie)

Een jumpers knee (springersknie) ontstaat wanneer de knie (veelal door sporten) is overbelast. Er is sprake van een ontsteking en irrtiatie aan de patellapees. Een jumpers knee komt voornamelijk voor bij voetballers, hockeyers, basketballers en vollebayballers. Wat een jumpers knee inhoudt en wat de symptomen zijn, leest u hieronder. 

Knie

Wat is een jumpers knee? 

Bij een jumpers knee, ook wel springersknie of patella tendinitis genoemd, is uw knie overbelast. Door deze blessure ontstaat er een reactie in de paellapees. Hierdoor voelt u een stekende pijn aan de onderkant van de knieschijf. Deze pijn wordt bij iedere (sport)beweging die u maakt, erger. 

Symptomen jumpers knee

  • Een snerpende pijn aan (de onderkant van) uw knieschijf tijdens het sporten. Deze pijn is geleidelijk ontstaan.
  • Uw kniepees is gezwollen.
  • Uw knie voelt stijf aan en er is sprake van startpijn.
  • Door de pijn zijn uw sportprestaties verminderd. 

Jumpers knee behandelen

U kunt zelf al veel doen om de klachten bij een jumpers knee te verminderen of te verlichten. Zo kunt u bijvoorbeeld gebruikmaken van een patellabandje. Dit bandje lost het probleem van een ontstoken pees niet op, maar zorgt wel voor verlichting van uw pijn. Verder is het belangrijk dat u de knie voldoende koelt na belasting. Ook kunt u beginnen met oefentherapie, zodat u de spieren rondom de knie sterker en flexibeler maakt. 

Afspraak maken bij Bergman Clinics

Door onze superspecialisatie in specifieke medische behandelingen, zoals knieoperaties, kunnen we op een persoonlijke manier topkwaliteit zorg aanbieden en blijven onze toegangstijden kort. ⁠Met een verwijzing van uw huisarts of andere medische specialist kunt u direct een afspraak maken bij Bergman Clinics.


Bekijk onze behandelingen per zorgprogramma

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing! Onze excuses voor het ongemak.