Patellofemoraal pijnsyndroom

Bij het patellofemoraal pijnsyndroom heeft u pijn onder of rond de knieschijf. Vooral tieners en jongvolwassenen hebben last van deze aandoening. 

Knie

Oorzaken patellofemoraal pijnsyndroom

De klachten ontstaan door irritatie of beschadiging tussen de knieschijf en het kniegewricht. De precieze oorzaak van het patellofemoraal pijnsyndroom is niet duidelijk. Het is aannemelijk dat de oorzaak te maken heeft met overbelasting (door sporten) of door verminderde kracht in uw spieren.

Symptomen patellofemoraal pijnsyndroom

  • Als u lang stilzit met gebogen knieën, dan wordt de pijn erger. 
  • U heeft pijn bij het hurken, op uw knieën zitten en tijdens het traplopen.
  • De pijn verdwijnt bij het strekken van uw knie.
  • Uw knie voelt stijf en/of dik aan.

Wat kunt u zelf doen?

Als u merkt dat tijdens het sporten de klachten verergeren, is het raadzaam om deze activeit(en) minder vaak uit te voeren. Het is van groot belang om de knie niet te (blijven) forceren. Verder bestaan er oefeningen die u uit kunt voeren, om de spieren flexibel te houden en te versterken. 

Afspraak maken bij Bergman Clinics

Door onze superspecialisatie in specifieke medische behandelingen, zoals knieoperaties, kunnen we op een persoonlijke manier topkwaliteit zorg aanbieden en blijven onze toegangstijden kort. ⁠Met een verwijzing van uw huisarts of andere medische specialist kunt u direct een afspraak maken bij Bergman Clinics.

 

 

Heeft u vragen?

Bel ons directe telefoonnummer voor verwijzers

088 9000 598

Bekijk onze behandelingen voor:

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

De wachttijd bij ons Contact & Service Center is momenteel langer dan je van ons gewend bent vanwege een systeemovergang. Voor het verzetten van een afspraak of het aanvragen van een herhaalrecept adviseren we je in te loggen via DigiD op mijnbergmanclinics.nl. We werken hard aan verbeteringen en danken je voor je begrip.