Runners knee (lopersknie)

Houdt u van hardlopen, maar ervaart u pijn in uw knie wanneer u dit doet? Een runners knee is een veelvoorkomende klacht onder hardlopers. Lees hier meer over de symptomen van deze blessure en wat u hier aan kunt doen. 

 

Knie

Symptomen runners knee 

Een runners knee wordt ook wel een lopersknie of het iliotibialis frictie syndroom genoemd. Wat houdt dit precies in? Bij een runners knee heeft u pijn aan de zijkant en soms ook aan de voorkant van de knie. Die pijn ontstaat tijdens het sporten of bewegen en vooral wanneer u veel dezelfde bewegingen maakt. U kunt de volgende klachten ervaren bij een runners knee:  

  • Tijdens het (hard)lopen, heeft u pijn aan de buitenkant van de knie. Die pijn straalt zich soms ook uit naar de bovenzijde van de knie, knieholte of de zijkant van het onderbeen uit.
  • Wanneer u te lang doorloopt met een runners knee, wordt traplopen, wandelen of lang zitten op den duur moeizaam.
  • In rust ervaart u geen klachten. 

Runners knee/lopersknie behandelen

Het is van belang uw knie niet over te belasten en niet te lang door te lopen met een runners knee. Plan daarom ook voldoende momenten van rust in om uw knie te ontlasten. Als alternatief is fietsen geschikt. Daarnaast kunt u wel starten met spierversterkende oefeningen. Ook is het raadzaam de juiste (hardloop)schoenen aan te schaffen. Hiermee wordt uw knie beter ondersteund. De meeste winst valt vaak te halen bij een juiste looptechniek. 

 


Bekijk onze behandelingen per zorgprogramma

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!