Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Wervelkanaalvernauwing in de nek

Behandelingstraject
1

Oorzaken & symptomen vernauwing nek

Klachten en verschijnselen van vernauwing van het wervelkanaal in de nek, kunnen het gevolg zijn van druk op het ruggenmerg en/of van de zenuwwortels die uit het ruggenmerg komen. Druk op het ruggenmerg veroorzaakt mechanische beschadiging waardoor motorische- en gevoelsstoornissen kunnen optreden. Hierdoor raken bewegingen en gevoel van armen en benen verstoord.

Ook kan uitstralende pijn in armen en benen optreden. Is de beknelling ernstig, dan kan dat leiden tot verlamming en zelfs een dwarslaesie. Naast een stoornis van de motoriek en van het gevoel in armen en benen, kan ook incontinentie ontstaan. Een ander verschijnsel is het gevoel alsof er bij het buigen van de nek elektrische stroom door de wervelkolom schiet. Dit zijn allemaal tekenen van druk op het ruggenmerg.

Meer weten over deze behandeling bij Bergman Clinics | Bewegen? Neem dan contact op via 088 9000 500. Wilt u direct een afspraak maken? Dat kan met een verwijzing van uw huisarts.

Vragen

Wat zijn de toegangstijden van deze behandeling?

Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele toegangstijden.

Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?

Voor meer informatie, bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.

Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?

We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.

Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?

Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Bij welke vestigingen kan ik terecht?


Informatie aanvraag
 
Contact opnemen
 
Bergman Clinics

 

 

Bergman Clinics

De vraag naar medische zorg bij Bergman Clinics stijgt de laatste maanden sterk en harder dan eerder voorzien. Daardoor kunnen telefonische wachttijden op sommige momenten langer zijn dan u van ons gewend bent.

Graag attenderen we u erop dat bellen vaak niet noodzakelijk is of niet de snelste manier om uw vraag beantwoord te krijgen. We helpen u graag ook op andere manieren. Bekijk de opties hier

Bent u onder behandeling bij Bergman Clinics en heeft u een spoedvraag, bijvoorbeeld over klachten na een ingreep dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 088 9000 567.

We doen ons uiterste best om u zo snel mogelijk te woord te staan.