Bel voor informatie 088 9000 500 (lokaal tarief)
Verwijzers Mijn Bergman Clinics
Tekst a| A       Contrast +| --
GA TERUG
Wervelkanaalvernauwing in de nek
berg15-048-beeld-strand1920x560px.jpg
imageHomepage
Behandeling
van rughernia
Behandeling van rughernia
Last van je rug en veel beenpijn?
Blijf er niet onnodig lang mee lopen.
Last van je rug en veel beenpijn? Blijf er niet onnodig lang mee lopen.

Toon submenu

Wervelkanaalvernauwing in de nek

In de nek in het wervelkanaal bevindt zich het ruggenmerg en het begin van de armzenuwen. Indien er sprake is van een wervelkanaalvernauwing in de nek, bevindt deze zich meestal tussen de vierde en zevende nekwervel. Het wervelkanaal wordt omgeven door de wervelbogen (achter) en de wervellichamen (voor). De wervelbogen worden met elkaar verbonden door bindweefsel dat het wervelkanaal van binnen bekleedt.

Slijtage is een bekend verschijnsel dat zich, naarmate we ouder worden, voordoet in de gewrichten, maar dus ook in de wervelkolom. Als reactie op artrose gaat het wervelbot woekeren (het wordt dikker). Het teveel aan botvorming en overtollig bindweefsel kan zo het ruggemerg beknellen. Ook kan het de openingen vernauwen waar de zenuwwortels uit het wervelkanaal treden. Omdat deze openingen bij de halswervelkolom niet zo wijd zijn, ontstaan er al snel klachten.

           

Klachten en verschijnselen van vernauwing van het wervelkanaal in de nek, kunnen het gevolg zijn van druk op het ruggenmerg en/of van de zenuwwortels die uit het ruggenmerg komen. Druk op het ruggenmerg veroorzaakt mechanische beschadiging waardoor motorische- en gevoelsstoornissen kunnen optreden. Hierdoor raken bewegingen en gevoel van armen en benen verstoord.

Ook kan uitstralende pijn in armen en benen optreden. Is de beknelling ernstig, dan kan dat leiden tot verlamming en zelfs een dwarslaesie. Naast een stoornis van de motoriek en van het gevoel in armen en benen, kan ook incontinentie ontstaan. Een ander verschijnsel is het gevoel alsof er bij het buigen van de nek elektrische stroom door de wervelkolom schiet. Dit zijn allemaal tekenen van druk op het ruggenmerg.

Meer weten over een wervelkanaalvernauwing en de behandelmogelijkheden? Klik hier en ga naar de uitgebreide website van dokter schröder: rugcentrum.infoBel ons!
Bel voor informatie   088 9000 500
Wij bellen u

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

In verband met het coronavirus stopt Bergman Clinics tot en met maandag 6 april met alle niet acute en/of urgente behandelingen.

Poliklinische afspraken vinden in deze periode telefonisch plaats. Alle geplande afspraken en behandelingen na 6 april blijven vooralsnog staan.

Kijk hier voor meer informatie.