Bel voor informatie 088 9000 500 (lokaal tarief)
Verwijzers Mijn Bergman Clinics
Tekst a| A       Contrast +| --
GA TERUG
Behandeling en operatie
berg15-048-beeld-strand1920x560px.jpg
imageHomepage
Behandeling
van rughernia
Behandeling van rughernia
Last van je rug en veel beenpijn?
Blijf er niet onnodig lang mee lopen.
Last van je rug en veel beenpijn? Blijf er niet onnodig lang mee lopen.

Toon submenu

Behandeling en operatie

Slijtage van de wervelkolom is op zich geen reden tot neurochirurgisch ingrijpen. Vele ouderen vertonen tekenen van slijtage aan de halswervelkolom, terwijl de meesten geen klachten of verschijnselen van ruggenmerg- of zenuwbeknelling hebben. Ook wordt de aanwezigheid van klachten niet beschouwd als een reden tot ingrijpen zolang het ziektebeeld stabiel blijft. Neurochirurgisch ingrijpen is nodig wanneer de verschijnselen toenemen of er volgens de scans ook tekenen van ruggenmergbeknelling zijn. Er kan ook sprake zijn van acute verergering van de klachten en symptomen. Zo kunnen mensen een val doormaken, waarna ze (tijdelijk) uitvalverschijnselen hebben. Als dit blijkt te berusten op een vernauwd halswervelkanaal, dan moet er chirurgisch worden ingegrepen om de bestaande klachten en symptomen niet verder te laten verergeren.

In principe bestaat de operatie uit het creëren van meer ruimte voor het ruggenmerg. Dit kan op twee verschillende manier plaatsvinden: vanuit de voorzijde en vanaf de achterzijde. De neurochirurg legt vooraf uitgebreid uit hoe de operatie zal verlopen en welke techniek in uw geval het beste kan worden toegepast.

Benadering van achteren

Bij de benadering van achteren wordt bij de cliënt (die op de buik ligt) een overlangse snede gemaakt over het gebied waar het wervelkanaal verwijd moet worden. Door de achterste nekspieren af te schuiven worden de wervelbogen vrij gelegd. De betreffende wervelbogen worden verwijderd (dit noemt men een laminectomie) en vervolgens het teveel aan bindweefsel. Daarna wordt de wond weer gesloten.

Benadering van voren

Bij de benadering van voren ligt de cliënt op de rug op de operatietafel, met het gezicht recht omhoog. Er wordt een snee gemaakt in de hals, naar voorkeur van de chirurg links of rechts van het midden. Dan worden de spieren en de andere structuren die in de hals lopen (zoals de bloedvaten, de luchtpijp, de slokdarm en de stembandzenuwen) opzij gehouden, om uiteindelijk precies op de voorkant van de halswervelkolom uit te komen. De tussenwervelschijf wordt verwijderd totdat men aan de voorzijde van het wervelkanaal is beland. Dan wordt het ruggenmerg ontkneld door overtollig hernia weefsel of botrichels te verwijderen. Daarna wordt een 'cage' geplaatst in de tussenwervelruimte.Bel ons!
Bel voor informatie   088 9000 500
Wij bellen u

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

In verband met het coronavirus voert Bergman Clinics tot en met dinsdag 28 april alleen nog acute en/of urgente behandelingen uit.

Poliklinische afspraken vinden in deze periode telefonisch plaats. Alle geplande afspraken en behandelingen na 28 april blijven vooralsnog staan.

Kijk hier voor meer informatie.