Bel voor informatie 088 9000 500 (lokaal tarief)
Verwijzers Mijn Bergman Clinics
Tekst a| A       Contrast +| --
GA TERUG
Behandeling en operatie
berg15-048-beeld-strand1920x560px.jpg
imageHomepage
Behandeling
van rughernia
Behandeling van rughernia
Last van je rug en veel beenpijn?
Blijf er niet onnodig lang mee lopen.
Last van je rug en veel beenpijn? Blijf er niet onnodig lang mee lopen.

Toon submenu

Behandeling en operatie

Indien er sprake is van wervelkanaalvernauwing, kan dit alleen worden verholpen middels een operatie. De vernauwing is een langzaam voortschrijdend proces, waarbij het beter is om niet te lang te wachten omdat er anders uitvalsverschijnselen kunnen ontstaan. Mocht er bij u sprake zijn van een vernauwing, dan zal de neurochirurg toelichten welke operatie nodig is.

Om vernauwing op te heffen, vindt een operatie vanuit de achterzijde plaats ('benige decompressie'). Na het afschuiven van de rugspieren wordt het midden van de wervelbogen verwijderd. Hierbij is het meestal wel nodig een klein deel van de gewrichtjes (facetten) te verwijderen. Indien de vernauwing ernstig is en er al sprake is van instabiliteit van de wervelkolom, kan worden besloten om in bepaalde gevallen in dezelfde operatie de rug vast te zetten spondylodese.

Spondylodese

Een spondylodese begint met het verwijderen van een deel van de wervelboog en de beschadigde tussenwervelschijf. Vervolgens wordt een spacer geplaatst. Deze ‘afstandhouder’, gemaakt van eigen bot, kunststof of metaal, zorgt er voor dat de wervels uiteindelijk aan elkaar vastgroeien. Vóór de operatie wordt een CT-scan gemaakt. Met behulp van 3D-computernavigatie kunnen de schroeven zo heel nauwkeurig aangebracht worden. Tegen het einde van de operatie is op dezelfde manier beter te controleren of de schroeven juist geplaatst zijn. De schroeven worden met een staafje met elkaar verbonden

Wij maken gebruik van de modernste technieken waardoor er zo min mogelijk weefselschade is en het herstel na een spondylodese spoedig verloopt.

 

 Bel ons!
Bel voor informatie   088 9000 500
Wij bellen u

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

In verband met het coronavirus voert Bergman Clinics tot en met dinsdag 28 april alleen nog acute en/of urgente behandelingen uit.

Poliklinische afspraken vinden in deze periode telefonisch plaats. Alle geplande afspraken en behandelingen na 28 april blijven vooralsnog staan.

Kijk hier voor meer informatie.