GA TERUG
Behandeling en operatie
bz-rijswijk(1).jpg
imageHomepage
Nieuw! Kliniek voor Orthopedie regio Den Haag Nieuw! Kliniek voor Orthopedie regio Den Haag
OK-centrum in RijswijkOK-centrum in RijswijkMeer weten
imageHomepage
Je hebt maar één linkerschouder Je hebt maar één linkerschouder
Kies je voor een ziekenhuis of
een focuskliniek?
Kies je voor een ziekenhuis of een focuskliniek?Meer weten
imageHomepage
Evelien van Heusden - 57, gewrichtskapsel 'frozen shoulder' Evelien van Heusden - 57, gewrichtskapsel 'frozen shoulder'
"Ik had m'n schouder toen meteen laten opereren, ik heb echt m'n leven weer terug!""Ik had m'n schouder toen meteen laten opereren, ik heb echt m'n leven weer terug!"

Toon submenu

Behandeling en operatie

Indien na onderzoek de diagnose inklemming is gesteld, kan dit op twee verschillende manieren worden behandeld. Middels een injectie met pijnstillers en ontstekingsremmers wordt de pijn bij veel cliënten verminderd waardoor de bewegingsmogelijkheid van de schouder toeneemt. Hierdoor wordt het gemakkelijker om onder begeleiding van de fysiotherapeut de spieren rondom het schoudergewricht, de bovenrug en schouderbladen te trainen.

Wanneer de rug recht is, verbetert de draaiing van het schouderblad, waardoor er meer ruimte ontstaat tussen het schouderdak en de schouderkop. Hierdoor hebben de structuren die eronder lopen meer ruimte en kan het inklemmen voorkomen worden. Mochten de klachten aanhouden ondanks de fysiotherapie, kan een operatie door de orthopedisch chirurg uitkomst bieden.

De schouderoperatie

Indien wordt besloten de inklemming operatief te behandelen, zal er meer ruimte worden gemaakt voor de slijmbeurs en pezen tijdens de schouderingreep. Ook kan tijdens de ingreep een stukje van het schouderdak worden geschaafd om ruimte te creëren. Indien nodig kan ook direct het AC gewricht worden uitgefreesd, waarbij dan ook botgroei aan de onderzijde wordt verwijderd (afbeelding 3 & 4). Deze operatie kan worden uitgevoerd middels een kijkoperatie, waarbij de orthopedisch chirurg via kleine steekgaatjes binnen het schoudergewricht middels instrumenten kan werken. De orthopedisch chirurg bekijkt dan direct of er nog mogelijke andere aandoeningen aanwezig zijn die die klachten kunnen veroorzaken naast de inklemming. Eventueel kunnen ook deze aandoeningen ook direct worden behandeld.

      

   

                     

                                    klik op de afbeeldingen om te vergroten
Bel ons!
Bel voor informatie   088 9000 500
Wij bellen u

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

In verband met het coronavirus voert Bergman Clinics tot en met dinsdag 28 april alleen nog acute en/of urgente behandelingen uit.

Poliklinische afspraken vinden in deze periode telefonisch plaats. Alle geplande afspraken en behandelingen na 28 april blijven vooralsnog staan.

Kijk hier voor meer informatie.