Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Schouderinklemming (impingement)

Behandelingstraject
4

De behandeling

Indien na onderzoek de diagnose inklemming is gesteld, kan dit op twee verschillende manieren worden behandeld. Middels een injectie met pijnstillers en ontstekingsremmers wordt de pijn bij veel cliënten verminderd waardoor de bewegingsmogelijkheid van de schouder toeneemt. Hierdoor wordt het gemakkelijker om onder begeleiding van de fysiotherapeut de spieren rondom het schoudergewricht, de bovenrug en schouderbladen te trainen.

Wanneer de rug recht is, verbetert de draaiing van het schouderblad, waardoor er meer ruimte ontstaat tussen het schouderdak en de schouderkop. Hierdoor hebben de structuren die eronder lopen meer ruimte en kan het inklemmen voorkomen worden. Mochten de klachten aanhouden ondanks de fysiotherapie, kan een operatie door de orthopedisch chirurg uitkomst bieden.

De schouderoperatie

Indien wordt besloten de inklemming operatief te behandelen, zal er meer ruimte worden gemaakt voor de slijmbeurs en pezen tijdens de schouderingreep. Ook kan tijdens de ingreep een stukje van het schouderdak worden geschaafd om ruimte te creëren. Indien nodig kan ook direct het AC gewricht worden uitgefreesd, waarbij dan ook botgroei aan de onderzijde wordt verwijderd (afbeelding 3 & 4). Deze operatie kan worden uitgevoerd middels een kijkoperatie, waarbij de orthopedisch chirurg via kleine steekgaatjes binnen het schoudergewricht middels instrumenten kan werken. De orthopedisch chirurg bekijkt dan direct of er nog mogelijke andere aandoeningen aanwezig zijn die die klachten kunnen veroorzaken naast de inklemming. Eventueel kunnen ook deze aandoeningen ook direct worden behandeld.

      

   

                     

                                    klik op de afbeeldingen om te vergroten

 

Meer weten over deze behandeling bij Bergman Clinics | Bewegen? Neem dan contact op via 088 9000 500. Wilt u direct een afspraak maken? Dat kan met een verwijzing van uw huisarts.

Vragen

Wat zijn de toegangstijden van deze behandeling?

Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele toegangstijden.

Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?

Voor meer informatie, bezoek de pagina ervaringen of bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.

Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?

We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.

Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?

Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Informatie aanvraag
 
Contact opnemen
 
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Ook bij Bergman Clinics, Bey by Bergman Clinics en Memira hebben wij maatregelen getroffen. Hier leest u welke maatregelen dit zijn. 

 

 

Bergman Clinics

Momenteel ondervinden wij een technische storing waardoor het contact & service center onbereikbaar is. Excuses voor het ongemak.