Bewegen

Informatie Coronavirus

Vanaf begin mei breiden wij onze zorg weer stap voor stap uit. We doen dit volgens de urgentie- en prioriteitsrichtlijnen van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en de richtlijnen van het RIVM. Veel afspraken zijn nog telefonisch. Hiermee waarborgen we de 1.5 meter afstand in de kliniek. In onze klinieken zijn maatregelen getroffen om u veilig te verwelkomen.

Je hebt maar één linkerschouder

Kies je voor een ziekenhuis of een focuskliniek?

Meer weten

Evelien van Heusden - 57, gewrichtskapsel 'frozen shoulder'

"Ik had m'n schouder toen meteen laten opereren, ik heb echt m'n leven weer terug!"

De behandeling

Tekst a|A     Contrast +|--

Nadat de diagnose is gesteld, bepaalt de orthopedisch chirurg in overleg met u en de fysiotherapeut, de meest effectieve behandeling. Vaak wordt eerst gekeken in hoeverre de klachten die ontstaan bij schouderinstabiliteit kunnen worden verholpen middels fysiotherapie. Met fysiotherapie kunnen de spieren rondom de schouder en het schouderblad getraind worden, waardoor de spieren beter in staat zijn de over bewegelijkheid van het schoudergewricht op te vangen. De klachten kunnen hiermee in sommige gevallen geheel overgaan. Indien de klachten niet afnemen, kan een operatieve ingreep door de orthopedisch chirurg uitkomst bieden.
De schouderoperatie

Indien wordt gekozen voor een operatie om de klachten die gepaard gaan met schouderinstabiliteit te behandelen, wordt de lengte van het gewrichtskapsel rondom het schoudergewricht gecorrigeerd. Het kapsel en/ of het labrum worden daarbij met ‘botankers' en hechtingen op de juiste lengte vastgemaakt. De operatie gebeurt bijna altijd via een kijkoperatie, waarbij via kleine steekgaatjes in het gewricht met kleine instrumenten geopereerd wordt. Indien nodig, wordt er een grotere opening gemaakt.

Mogelijk is er door de vele luxaties een botdefect ontstaan en zal daar een bottransplantatie worden verricht. De wondjes worden gehecht met hechtingen. Meestal verblijft u bij een dergelijke operatie een nacht in de kliniek en kunt u de volgende dag weer naar huis. Ook als wordt overgegaan op een operatieve ingreep is het belangrijk dat vooraf de schouder en het schouderblad goed getraind zijn. Hierdoor heeft u meer kans op een goed resultaat van de operatie.

Meer weten over deze behandeling bij Bergman Clinics | Bewegen? Neem dan contact op via 088 9000 500. Wilt u direct een afspraak maken? Dat kan met een verwijzing van uw huisarts.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de wachttijden van deze behandeling?
Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele wachttijden.
Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?
Voor meer informatie, bezoek de pagina ervaringen of bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.
Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?
We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.
Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?
Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Heeft u nog steeds vragen?

Neem contact op
Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.