GA TERUG
Behandeling en operatie
bz-rijswijk(1).jpg
imageHomepage
Nieuw! Kliniek voor Orthopedie regio Den Haag Nieuw! Kliniek voor Orthopedie regio Den Haag
OK-centrum in RijswijkOK-centrum in RijswijkMeer weten
imageHomepage
Je hebt maar één linkerschouder Je hebt maar één linkerschouder
Kies je voor een ziekenhuis of
een focuskliniek?
Kies je voor een ziekenhuis of een focuskliniek?Meer weten
imageHomepage
Evelien van Heusden - 57, gewrichtskapsel 'frozen shoulder' Evelien van Heusden - 57, gewrichtskapsel 'frozen shoulder'
"Ik had m'n schouder toen meteen laten opereren, ik heb echt m'n leven weer terug!""Ik had m'n schouder toen meteen laten opereren, ik heb echt m'n leven weer terug!"

Toon submenu

Behandeling en operatie

Nadat de diagnose is gesteld, bepaalt de orthopedisch chirurg in overleg met u en de fysiotherapeut, de meest effectieve behandeling. Vaak wordt eerst gekeken in hoeverre de klachten die ontstaan bij schouderinstabiliteit kunnen worden verholpen middels fysiotherapie. Met fysiotherapie kunnen de spieren rondom de schouder en het schouderblad getraind worden, waardoor de spieren beter in staat zijn de over bewegelijkheid van het schoudergewricht op te vangen. De klachten kunnen hiermee in sommige gevallen geheel overgaan. Indien de klachten niet afnemen, kan een operatieve ingreep door de orthopedisch chirurg uitkomst bieden.
De schouderoperatie

Indien wordt gekozen voor een operatie om de klachten die gepaard gaan met schouderinstabiliteit te behandelen, wordt de lengte van het gewrichtskapsel rondom het schoudergewricht gecorrigeerd. Het kapsel en/ of het labrum worden daarbij met ‘botankers' en hechtingen op de juiste lengte vastgemaakt. De operatie gebeurt bijna altijd via een kijkoperatie, waarbij via kleine steekgaatjes in het gewricht met kleine instrumenten geopereerd wordt. Indien nodig, wordt er een grotere opening gemaakt.

Mogelijk is er door de vele luxaties een botdefect ontstaan en zal daar een bottransplantatie worden verricht. De wondjes worden gehecht met hechtingen. Meestal verblijft u bij een dergelijke operatie een nacht in de kliniek en kunt u de volgende dag weer naar huis. Ook als wordt overgegaan op een operatieve ingreep is het belangrijk dat vooraf de schouder en het schouderblad goed getraind zijn. Hierdoor heeft u meer kans op een goed resultaat van de operatie.


mg-0393s(3).jpg

Bel ons!
Bel voor informatie   088 9000 500
Wij bellen u

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

In verband met het coronavirus voert Bergman Clinics tot en met dinsdag 28 april alleen nog acute en/of urgente behandelingen uit.

Poliklinische afspraken vinden in deze periode telefonisch plaats. Alle geplande afspraken en behandelingen na 28 april blijven vooralsnog staan.

Kijk hier voor meer informatie.