GA TERUG
Heupklachten

Toon submenu

Heupklachten

Slijtage van het gewrichtskraakbeen (artrose) is de meest voorkomende oorzaak van beschadiging van het heupgewricht. De medische term voor heupslijtage is coxartrose. Op basis van een lichamelijk onderzoek, het aanhoren van uw klachten en röntgenfoto’s kan uw orthopedisch chirurg een definitieve diagnose stellen.

Artrose van het heupgewricht

Artrose ontstaat wanneer de belasting van het heupgewricht groter is dan de belastbaarheid. Tijdens dit proces wordt kraakbeenweefsel van de heup langzaam afgebroken. De schade is onomkeerbaar omdat het lichaam geen nieuw kraakbeen aanmaakt. Helaas is dit een onderdeel van het verouderingsproces. Uiteindelijk wrijven de botten (heupkop en kom) tegen elkaar zonder tussenliggende beschermlaag waardoor de oppervlakken van het heupgewricht groter worden en vervormen. Dit leidt weer tot ontstekingen en parallel aan de progressieve vervorming van het heupgewricht, toenemende spierspanning, bewegingsbeperkingen, zwelling en pijn.

Aantasting van het heupgewricht

De aantasting van de kraakbeenlaag tussen de heupkop en de heupkom treedt op bij het ouder worden. Het kraakbeen kan zo beschadigd raken dat het niet langer als glijlaag en een “schokdemper” werkt. De beschadiging van het kraakbeen van de heup zal in de loop van de tijd versneld optreden bij overgewicht of het beoefenen van contactsporten.

 
                    klik op de afbeelding om te vergroten

 


                     klik op de afbeelding om te vergroten

 

Klachten bij heupslijtage

Slijtage van het heupgewricht leidt tot diverse klachten, er ontstaat een toenemende spierspanning, bewegingsbeperkingen, zwelling, maar vooral veel pijnklachten.
Bel ons!
Bel voor informatie   088 9000 500
Wij bellen u

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.