Assisteer mij
Assisteer mij

Terugblik

23 jan

Marja Gijgink

 

Het jaar 2015 is al goed op gang gekomen, we zijn gewend aan het nieuwe cijfer en onze wensen en doelstellingen voor dit jaar zijn weer gemaakt. Ook ik laat 2014 steeds verder achter mij, maar ik kijk terug op een mooi en succesvol jaar. Een jaar waarin ik vele mensen, als ik spreek over mijn werk als diëtist/gewichtscoach, heb mogen begeleiden om hun doelstellingen te behalen. Doelstellingen die soms zo ver weg leken, en niet zonder slag of stoot bereikt zijn. Maar ik ervaar dat wanneer het doel eenmaal bereikt is, het traject het meer dan waard en een goede investering voor de toekomst is.

Afgelopen jaar zijn er bij onze kliniek in het traject Gezond Gewicht weer een heleboel maagballonnen geplaatst met erg mooie resultaten. Deze resultaten wil ik graag met jullie delen om te laten zien wat je kunt bereiken in een periode van 6 tot 12 maanden en om ook de ervaring van de cliënten zelf te laten zien.

Bereikt tijdens het traject
Overgewicht kwijtraken of proberen af te slanken door het gebruik van bijvoorbeeld shakes, een (crash)dieet, Sonja Bakker of door heel veel te gaan sporten, brengt niet altijd het gewenste resultaat. En vaak is ook het bereikte resultaat niet blijvend en ben je na een tijdje weer terug bij af. Kortom, het leefpatroon en gedrag is niet veranderd en daarom vallen veel mensen terug in oude gewoontes.

Het gewichtsverlies dat bereikt wordt na plaatsing van een maagballon in het meest uitgebreide traject van Gezond Gewicht, verschilt heel erg per persoon. Als je erg gemotiveerd bent om af te vallen, zal je een hoger resultaat bereiken. In combinatie met het aanpassen van de leefstijl en het eetpatroon, laten de resultaten zien dat iemand gemiddeld 10 tot 20% van het gewicht kwijt raakt in de eerste 6 maanden. Het wel of niet gebruik maken van begeleiding in het traject speelt hierbij een belangrijke rol. Dit zien we dan ook terug in de grafiek hieronder.

- eerste-6-maanden

Langdurig resultaat

Voor het behalen van blijvend resultaat, is de maagballon alleen niet voldoende. De begeleiding, die idealiter bestaat uit een combinatie van een diëtiste, beweegcoach en een psycholoog, zijn van groot belang voor de lange termijn. Naast voedingsadvies en een beweegplan dat afgestemd is op de persoonlijke situatie en past in het dagelijks leven, is hulp van een psycholoog minstens zo belangrijk. Met een dieet wordt de drang tot overeten /eetbuien namelijk niet behandeld, de grootste uitdaging is om dit gedrag permanent aan te passen. Een combinatie van bovengenoemde specialismen levert op lange termijn de beste resultaten op. En daar streef ik samen met de cliënt naar!


Lees meer over de resultaten:

Onderzoek en resultaten - Gezond Gewicht (Maagballon)

 Informatie aanvraag
Contact opnemen
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • U bent welkom voor alle zorg die u van ons gewend bent. We treffen alle maatregelen om u veilig in de kliniek te ontvangen.
  • In de kliniek mag u geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.

Let op!
Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.