Hoe word ik mijn eigen eet- en leefstijlcoach?

15 jan. 2015

Ben je al vaak begonnen met afvallen, maar wil het keer op keer niet lukken om dit door te zetten? Wist je dat je eigen gedachten hierin een grote rol spelen? Ik vertel je graag meer over mijn ervaringen over hoe je je gedachten op een goede manier kunt inzetten, waardoor de kans op slagen en succes sterk verbetert.

 - pasfoto-vivian.jpg 

Ben je al vaak begonnen met afvallen, maar wil het keer op keer niet lukken om dit door te zetten? Wist je dat je eigen gedachten hierin een grote rol spelen? Ik vertel je graag meer over mijn ervaringen over hoe je je gedachten op een goede manier kunt inzetten, waardoor de kans op slagen en succes sterk verbetert.

Ik hoor vaak mensen zeggen ''ik ben dik en ik wil niet dik zijn'' of ''het gaat vast weer mislukken, net zoals de vorige keer'' maar ook ''dat kan ik niet''. Hoe vaak ben je kritisch, onderschat of veroordeel je jezelf of je lichaam. Heeft dat je ooit verder geholpen? Het niet accepteren van je lichaam heeft alleen invloed op je gedachten en gevoelens, geen invloed op hoe je lichaam er op dit moment uitziet. Als je écht veranderingen wilt zien, dan zijn deze negatieve gedachten dus nutteloos. Hoe meer je ervoor kiest om de focus te leggen op negatieve gedachten, hoe meer het uitgroeit tot een probleem voor jezelf. Alles wat je aandacht geeft groeit, dus kun je je beter richten op positieve gedachten!

Gedachten zijn krachten
Als je de nutteloze negatieve uitspraken en gedachten nu eens loslaat en je de  aandacht richt op wat je écht wilt bereiken of wilt zijn. Hoe wil jij dat jouw leven verloopt? Denk aan uitspraken en gedachten in de tegenwoordige tijd, zoals ‘’ik ben uniek’’ of ‘’ik mag zijn wie ik ben, want zoals ik ben is precies goed’’ of ''ik hou van mezelf zoals ik ben''. Als je de uitspraak in de toekomstige tijd zet, zal het daar ook altijd blijven – net buiten je bereik, in de toekomst!

Acceptatie
Denk eens na over de volgende vragen. Hoe zou het zijn als ik mijzelf zou kunnen zien zonder mijzelf met anderen te vergelijken, te beschuldigen of te bekritiseren? Hoe zou het zijn als ik mijn belemmerende overtuigingen over hoe ik zou moeten zijn, zou laten varen? Als ik mijzelf toestond om fouten te mogen maken, te leren en op die manier te groeien? Stel je eens voor wat een rust het zou brengen als je jezelf volledig zou kunnen accepteren zoals je nu bent? Het is niet nodig om je uiterlijk en jezelf  te veroordelen of te bekritiseren. Zoals je nu bent, is precies zoals je nu moet zijn. Jou gedachten maken jouw werkelijkheid. Stop dus met oordelen over jezelf en zet positieve gedachten tegenover jouw negatieve gedachten.

Hoe voelt het als je de volgende zinnen uitspreekt?
‘Het is mogelijk om mijn doel te bereiken.’
‘Ik ben het waard om mijn doel te bereiken.’

Zaaien en oogsten
Neem eens een tomatenplant in gedachten. Een gezonde plant kan meer dan honderd tomaten hebben. Als je het zaadje ziet waar die plant uit gegroeid is zou je haast niet geloven dat dat kan. Toch begint het allemaal met dat ene kleine zaadje. Je plant het, geeft het water en laat de zon erop schijnen. Als je het eerste kleine teken van groei ziet zeg je  enthousiast: ''hoera! het lukt, het werkt, het groeit!''. Door het goed te blijven verzorgen kan het uitgroeien tot een grote sterke plant. 

Op die manier plant je ook positieve gedachten en ervaringen voor jezelf. Plant een zaadje (positieve overtuiging) in de aarde (je harses: hersenen: brein!), geef het water (positieve uitspraken die jouw overtuiging bevestigen) en laat het zonlicht (complimenten) erop schijnen. Onkruid (negatieve gedachten) dat opduikt trek je er uit en gooi je in de prullenbak! Die hebben je niet verder geholpen in het verleden en gaan dat nu  ook niet doen. Merk hoe jouw positieve overtuiging uitgroeit tot een mooie grote sterke plant en hoe jouw wens uit kan komen!

Vivian Meijer - Diëtiste Bergman Clinics

 - afbeelding-rechtenvrij-van-vivian-meijer.jpg

Informatie aanvragen
 
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

Beste cliënten, i.v.m. de aangescherpte Corona-maatregelen worden van maandag 20 december t/m vrijdag 14 januari geen nieuwe afspraken voor injectable-behandelingen & huidtherapie ingepland.
Wanneer u al een afspraak hiervoor heeft in deze periode wordt u gebeld om deze in overleg te verplaatsen. De afspraken voor alle andere behandelingen gaan door. 

 

Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!