Spataderen behandelen

Duplex onderzoek
Margieta heeft een afspraak met algemeen chirurg dokter van Schaik, zij heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van spataderen. Om te kijken hoe de bloedvaten van Margieta functioneren wordt er eerst een Duplex onderzoek uitgevoerd. Tijdens dit onderzoek wordt via een echo de stroming van het bloed in de aderen in beeld gebracht. Op deze manier kunnen lekkende kleppen worden opgespoord. Uit het Duplex onderzoek blijkt dat de kleppen van de hoofdader in het bovenbeen van Margieta niet goed werken.

Endoveneuze Lasertherapie
Er zijn verschillende behandelmethoden voor spataderen. Dokter van Schaik kiest voor de endovenueze lastertherapie (EVLT). EVLT is één van de meest geavanceerde technieken van spataderbehandelingen en heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere methodes. Bij lasertherapie is het niet nodig om onder narcose te gaan, de behandeling wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Daarnaast geeft lasertherapie geen littekens en weinig pijn na de operatie. Margieta moet na de behandeling twee dagen een speciale steunkous dragen.

Kleine vaatjes
Vier weken na de EVLT komt Margieta terug naar de kliniek om nog wat kleine vaatjes te laten wegspuiten. Hierna moet ze twee weken steunkousen dragen. De eerste week dag en nacht, de tweede week alleen overdag.

Resultaat
De behandeling is Margieta honderd procent meegevallen. Ze heeft geen pijn gehad en kon de volgende dag alweer aan het werk. Ze is erg blij met het resultaat en kan van de zomer weer een rokje dragen.

Meer weten over deze behandeling? Kijk op www.bergmanclinics.nl.

 Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.