Assisteer mij
Assisteer mij

Spataderen behandelen

Duplex onderzoek
Margieta heeft een afspraak met algemeen chirurg dokter van Schaik, zij heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van spataderen. Om te kijken hoe de bloedvaten van Margieta functioneren wordt er eerst een Duplex onderzoek uitgevoerd. Tijdens dit onderzoek wordt via een echo de stroming van het bloed in de aderen in beeld gebracht. Op deze manier kunnen lekkende kleppen worden opgespoord. Uit het Duplex onderzoek blijkt dat de kleppen van de hoofdader in het bovenbeen van Margieta niet goed werken.

Endoveneuze Lasertherapie
Er zijn verschillende behandelmethoden voor spataderen. Dokter van Schaik kiest voor de endovenueze lastertherapie (EVLT). EVLT is één van de meest geavanceerde technieken van spataderbehandelingen en heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere methodes. Bij lasertherapie is het niet nodig om onder narcose te gaan, de behandeling wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Daarnaast geeft lasertherapie geen littekens en weinig pijn na de operatie. Margieta moet na de behandeling twee dagen een speciale steunkous dragen.

Kleine vaatjes
Vier weken na de EVLT komt Margieta terug naar de kliniek om nog wat kleine vaatjes te laten wegspuiten. Hierna moet ze twee weken steunkousen dragen. De eerste week dag en nacht, de tweede week alleen overdag.

Resultaat
De behandeling is Margieta honderd procent meegevallen. Ze heeft geen pijn gehad en kon de volgende dag alweer aan het werk. Ze is erg blij met het resultaat en kan van de zomer weer een rokje dragen.

Meer weten over deze behandeling? Kijk op www.bergmanclinics.nl.

 Informatie aanvraag
Contact opnemen
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • U bent welkom voor alle zorg die u van ons gewend bent. We treffen alle maatregelen om u veilig in de kliniek te ontvangen.
  • In de kliniek mag u geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.

Let op!
Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.