"Ik was mijn klachten gewoon gaan vinden"

Margot (53 jaar) had een verzakking en is inmiddels geopereerd. " Ik dacht eigenlijk dat ik geen klachten had, totdat ik erachter kwam dat er een uitstulping uit mijn vagina te zien was".

"Het deed geen pijn, maar ik was toch wel geschrokken en ging naar mijn huisarts." Zij verwees mij naar Bergman Clinics (toen nog Alant Vrouw), waar ze vaststelden dat ik een baarmoederverzakking en een verzakking van mijn blaas had. Na een aantal onderzoeken gaf de gynaecoloog aan dat een operatie de beste oplossing was. Tijdens de onderzoeken vond ik het prettig dat mijn hele dossier in de computer stond zodat ik mijn verhaal maar een keer hoefde te vertellen.
"Binnen twee weken kon ik geopereerd worden. Ik was wel bang voor de operatie, vooral voor de ruggenprik. Maar de duidelijke uitleg over de behandeling, gaf me wel een veilig gevoel. De operatie viel erg mee. De goede begeleiding van de verpleegkundigen en de anesthesist was heel prettig. De eerste uren na de operatie waren mijn benen nog erg stijf, maar aan het einde van de middag mocht ik weer naar huis. Ik had vrij snel het gevoel dat alles weer op z'n plaats zat, maar het was nog wel gevoelig. Na de operatie heb ik nog ongeveer anderhalve maand bekkenfysiotherapie gedaan om me bewuster te worden van het gebruik van mijn bekkenbodemspieren.

Binnen een paar weken na de operatie ben ik ook weer halve dagen gaan werken en binnen een maand was ik gewoon weer fulltime aan het werk.
Achteraf realiseer ik me dat ik wel klachten had, maar dat ik deze zo gewoon was gaan vinden dat ik ze niet echt meer als klachten zag. Ik hield bijvoorbeeld altijd mijn hand op mijn buik als ik lachte en had regelmatig last van lage rugpijn."

Klik hier voor meer ervaringen van vrouwen met deze klachten.Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Vanaf 1 december zijn nieuwe maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Uw afspraak bij Bergman Clinics blijft gewoon staan. U mag alleen geen begeleider meenemen de kliniek in*. Wanneer u ouder bent dan 12 jaar, dient u een mondkapje te dragen in de kliniek.

Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen.

Heeft u nog geen afspraak staan, maar wilt u meer informatie over onze wachttijden?  Ook in coronatijd doen wij alles om u zo veilig mogelijk in de kliniek te ontvangen en onze wachttijden kort te houden. We heten u van harte welkom.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze corona pagina.

 - Banners - untitled-design-3.png