Assisteer mij
Assisteer mij

"Ik was mijn klachten gewoon gaan vinden"

Margot (53 jaar) had een verzakking en is inmiddels geopereerd. " Ik dacht eigenlijk dat ik geen klachten had, totdat ik erachter kwam dat er een uitstulping uit mijn vagina te zien was".

"Het deed geen pijn, maar ik was toch wel geschrokken en ging naar mijn huisarts." Zij verwees mij naar Bergman Clinics (toen nog Alant Vrouw), waar ze vaststelden dat ik een baarmoederverzakking en een verzakking van mijn blaas had. Na een aantal onderzoeken gaf de gynaecoloog aan dat een operatie de beste oplossing was. Tijdens de onderzoeken vond ik het prettig dat mijn hele dossier in de computer stond zodat ik mijn verhaal maar een keer hoefde te vertellen.
"Binnen twee weken kon ik geopereerd worden. Ik was wel bang voor de operatie, vooral voor de ruggenprik. Maar de duidelijke uitleg over de behandeling, gaf me wel een veilig gevoel. De operatie viel erg mee. De goede begeleiding van de verpleegkundigen en de anesthesist was heel prettig. De eerste uren na de operatie waren mijn benen nog erg stijf, maar aan het einde van de middag mocht ik weer naar huis. Ik had vrij snel het gevoel dat alles weer op z'n plaats zat, maar het was nog wel gevoelig. Na de operatie heb ik nog ongeveer anderhalve maand bekkenfysiotherapie gedaan om me bewuster te worden van het gebruik van mijn bekkenbodemspieren.

Binnen een paar weken na de operatie ben ik ook weer halve dagen gaan werken en binnen een maand was ik gewoon weer fulltime aan het werk.
Achteraf realiseer ik me dat ik wel klachten had, maar dat ik deze zo gewoon was gaan vinden dat ik ze niet echt meer als klachten zag. Ik hield bijvoorbeeld altijd mijn hand op mijn buik als ik lachte en had regelmatig last van lage rugpijn."

Klik hier voor meer ervaringen van vrouwen met deze klachten.Informatie aanvraag
Contact opnemen
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • U bent welkom voor alle zorg die u van ons gewend bent. We treffen alle maatregelen om u veilig in de kliniek te ontvangen.
  • In de kliniek mag u geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.

Let op!
Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.