“Ik voel mij weer gelukkig”

Patricia (34) De afgelopen jaren werd ik steeds dikker en ongelukkiger en zocht een manier om van het (dagelijkse) snoepen af te komen. Ik ben op het internet gaan zoeken naar oplossing(en) voor mijn probleem en kwam terecht op de website van Bergman Clinics. Ik ben de drempel over gestapt en heb een afspraak gemaakt bij Bergman Clinics | Inwendige zorg voor een consult. Na enkele gesprekken ben ik uiteindelijk het traject in gegaan en heb ik een maagballon laten plaatsen.

Op het moment dat de maagballon net geplaatst was dacht ik ‘waar ben ik aan begonnen’. De eerste 3 á 4 dagen waren dan ook geen pretje, maar gelukkig gingen deze dagen snel voorbij. Uiteindelijk heb ik de maagballon 6 maanden gehad. Toen de ballon eruit moest was ik erg bang dat ik snel terug zou vallen in mijn oude gewoontes. Je zou denken dat je na het verwijderen van de maagballon weer meer honger hebt, maar dat was gelukkig niet het geval. Toch was de angst voor het terug vallen in mijn oude patroon te groot. Dit was voor mij de reden dat ik besloten heb om ook na het verwijderen van de maagballon onder behandeling van een diëtist en een (gezondheids)-psycholoog te blijven. Om zo die oude gewoontes definitief uit mijn leven te verbannen. Hierdoor heb ik geleerd dat wanneer je de juiste voeding binnen krijgt, je ook geen trek hebt in extra dingen of de verkeerde dingen zoals snoepgoed of een vette hap. Het is niet zo dat ik nu helemaal niet meer snoep en geen lekkere vette hap eet, maar ik kan nu de hoeveelheid doseren. In plaats van een hele zak leeg eten, neem ik nu 1 of 2 snoepjes. En daar heb ik voldoende aan.

Oude gewoontes zijn niet zomaar weg, je moet hier echt wel iets voor doen en dat gaat met vallen en opstaan. Mijn oude gewoontes zijn nog steeds niet helemaal weg uit mijn leven, maar ben wel heel goed op weg en doelgericht bezig. Inmiddels is de maagballon er 8 maanden uit en ben ik nog steeds de kilo’s kwijt die ik in de eerste 6 maanden ben afgevallen. Mijn streefgewicht heb ik nog niet bereikt, maar ben nog steeds hard op weg om dit te bereiken.

De maagballon en de hulp en tips van de coach, diëtiste en de (gezondheids) psycholoog hebben mijn leven positief veranderd. Ik voel me nu weer gelukkig en heb weer zin in het leven.Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Van 15 december t/m 9 februari zijn nieuwe maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • Heeft u een afspraak voor verzekerde zorg of cosmetische chirurgie, dan blijft uw afspraak gewoon staan. U hoeft geen contact met ons op te nemen. Bij eventuele wijzingen van uw afspraak nemen wij contact met u op.
  • In de kliniek mag u alleen geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.
  • Heeft u een afspraak voor een onverzekerde huidbehandeling en/of een behandeling met injectables, dan wordt uw afspraak verplaatst. Wij bellen u voor een nieuwe afspraak. U hoeft niet zelf te bellen.
  • Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.

Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen.