“Ik kan weer de dingen doen met mijn gezin die ik wil, dat was mijn doel”

 - nieuwe-elisa-laatste-deel-006-kopie.jpg

 

Ik ben Elisa en ben 41 jaar op het moment dat ik besluit dat ik mijn leven anders wil. Ik wil niet meer steeds nee hoeven te zeggen tegen etentjes en activiteiten, omdat ik te zwaar ben. Na veel afvalpogingen neem ik een drastisch besluit, ik geef mij op voor het tv programma Dit Is Mijn Lijf. Tot mijn geluk word ik uitgekozen!

Dokter Felix stuurt mij door naar Bergman Clinics (Inwendige Zorg). Omdat ik hier met een diëtiste en psycholoog, in combinatie met een maagballon, mijn overgewicht in een keer kan aanpakken. Aangezien mijn BMI veel te hoog is, lijkt mij dit een prima oplossing. De diëtiste legt het hele traject netjes uit en ook met de psycholoog heb ik een duidelijk gesprek. Hierna volgt er ook nog een gesprek met dokter Loffeld (internist) en dan weet ik het zeker, ik ga ervoor!

Op de dag van de plaatsing van de maagballon ben ik wel zenuwachtig, maar het team stelt mij erg op mijn gemak en dankzij het roesje weet ik er bijna niks meer van. Die zelfde dag mocht ik naar huis en kon ik gaan beginnen met mijn nieuwe leefwijze. De eerste weken waren niet makkelijk, maar mede dankzij de diëtiste waar ik veel contact mee had, was ik al snel op de goede weg. Zij corrigeerde mijn leefwijze direct waar dat nodig was. Na een paar weken ben ik op aandringen ook weer begonnen met sporten en dat ging me steeds makkelijker af. Ik kreeg er zelfs weer plezier in!

Nu was ik ook toe aan de gesprekken met de psycholoog. Dit waren fijne, waardevolle en leerzame gesprekken. Het voelde als een mooie aanvulling op het traject. Na precies 6 maanden mocht de ballon eruit. Hier was ik ondertussen ook wel aan toe. Ik vond het heel spannend dat de ballon er weer uitging, maar ook nu werd ik weer heel goed bijgestaan door het team van Bergman Clinics. Het viel me mee, ik mocht zelfs na de ingreep meteen een broodje en een kopje thee.

Mijn hele leven is omgegooid, ik eet minder en gezonder en sport 2x in de week. Ik ben nu precies 17.5 kilo afgevallen, mijn BMI is weer gezonder en ik voel me super! Ik kan weer de dingen doen met mijn gezin die ik wil, dat was mijn doel.

Elisa

 

Bent u ook geinteresseerd naar aanleiding van de persoonlijke ervaring van Elisa? Kom gerust naar een Open Dag en oriënteer je vrijblijvend.

 

 Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Van 15 december t/m 9 februari zijn nieuwe maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • Heeft u een afspraak voor verzekerde zorg of cosmetische chirurgie, dan blijft uw afspraak gewoon staan. U hoeft geen contact met ons op te nemen. Bij eventuele wijzingen van uw afspraak nemen wij contact met u op.
  • In de kliniek mag u alleen geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.
  • Heeft u een afspraak voor een onverzekerde huidbehandeling en/of een behandeling met injectables, dan wordt uw afspraak verplaatst. Wij bellen u voor een nieuwe afspraak. U hoeft niet zelf te bellen.
  • Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.

Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen.