Noorderlicht in Amersfoort

Wine Baljet: 'Natúúrlijk zie ik op tegen mijn staaroperatie. Ik zal mij straks vast wel aansluiten bij het leger roependen dat de operatie ‘niets voorstelt’, maar dan moet die eerst wel achter de rug en geslaagd zijn!

Ik word prettig opgevangen, en voorbereid op de operatie met vriendelijke woorden, alle gelegenheid tot vragen stellen, en in totaal elf druppels om de pupil groter te maken, het oog te ontsmetten, en - zeker niet onbelangrijk - te verdoven.

Ik word de operatiekamer in gebracht en op de operatiestoel geïnstalleerd, nogmaals wordt gecheckt wat mijn geboortedatum is en welk oog er volgens mij geopereerd gaat worden. De rest van mijn gezicht wordt afgedekt, ik moet naar twee felle vierkante lichten kijken en dan gaat de operatie van start.
Hmmm … ik voel helemaal niets, dat is goed! Ik voel mijn lichaam langzaam ontspannen. Maar mijn oren houd ik gespitst. Gelukkig hoor ik geen verontrustende dingen, het lijkt allemaal goed te gaan. Ineens richt de opererende arts het woord rechtstreeks tot mij, en vraagt me hoe het met me gaat. Ik antwoord dat ik me prima voel, en wil eigenlijk ook wel iets kwijt over de prachtige lichtverschijnselen die ik zie, dus zeg ik naar waarheid: “Ik heb het gevoel dat ik naar het Noorderlicht lig te kijken.”

Dat hebben de artsen en assistenten nog nooit eerder gehoord. Het zou misschien iets zijn voor een reclamespotje: “Laat je ogen opereren bij Bergman Clinics en krijg er GRATIS het Noorderlicht bij!”'

 Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Van 15 december t/m 9 februari zijn nieuwe maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • Heeft u een afspraak voor verzekerde zorg of cosmetische chirurgie, dan blijft uw afspraak gewoon staan. U hoeft geen contact met ons op te nemen. Bij eventuele wijzingen van uw afspraak nemen wij contact met u op.
  • In de kliniek mag u alleen geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.
  • Heeft u een afspraak voor een onverzekerde huidbehandeling en/of een behandeling met injectables, dan wordt uw afspraak verplaatst. Wij bellen u voor een nieuwe afspraak. U hoeft niet zelf te bellen.
  • Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.

Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen.