Noorderlicht in Amersfoort

Wine Baljet: 'Natúúrlijk zie ik op tegen mijn staaroperatie. Ik zal mij straks vast wel aansluiten bij het leger roependen dat de operatie ‘niets voorstelt’, maar dan moet die eerst wel achter de rug en geslaagd zijn!

Ik word prettig opgevangen, en voorbereid op de operatie met vriendelijke woorden, alle gelegenheid tot vragen stellen, en in totaal elf druppels om de pupil groter te maken, het oog te ontsmetten, en - zeker niet onbelangrijk - te verdoven.

Ik word de operatiekamer in gebracht en op de operatiestoel geïnstalleerd, nogmaals wordt gecheckt wat mijn geboortedatum is en welk oog er volgens mij geopereerd gaat worden. De rest van mijn gezicht wordt afgedekt, ik moet naar twee felle vierkante lichten kijken en dan gaat de operatie van start.
Hmmm … ik voel helemaal niets, dat is goed! Ik voel mijn lichaam langzaam ontspannen. Maar mijn oren houd ik gespitst. Gelukkig hoor ik geen verontrustende dingen, het lijkt allemaal goed te gaan. Ineens richt de opererende arts het woord rechtstreeks tot mij, en vraagt me hoe het met me gaat. Ik antwoord dat ik me prima voel, en wil eigenlijk ook wel iets kwijt over de prachtige lichtverschijnselen die ik zie, dus zeg ik naar waarheid: “Ik heb het gevoel dat ik naar het Noorderlicht lig te kijken.”

Dat hebben de artsen en assistenten nog nooit eerder gehoord. Het zou misschien iets zijn voor een reclamespotje: “Laat je ogen opereren bij Bergman Clinics en krijg er GRATIS het Noorderlicht bij!”'

 Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.