Borstvergroting (voor de borstspier)

Lizeth is een jonge meid van 22 jaar. Ze heeft een lieve vriend, een leuk appartement, haar opleiding loopt lekker en ze staat vrolijk in het leven. Kortom, een tevreden mens. Maar er is één ding waar Lizeth minder tevreden mee is: haar borsten. Ze heeft zo goed als geen borsten, vindt ze. “Het is een soort cup A,” zo zegt de 22 jarige Lizeth. Maar ze verhult dit door altijd vulling in haar beha’s te stoppen. Met de rest van haar uiterlijk is ze wel gelukkig, maar haar borsten zijn al jaren een doorn in het oog. En dus gaf Lizeth zich op voor het programma ‘Gewoon Mooier’.

De kleine borsten hebben Lizeth nooit belemmerd in haar doen en laten. Zo had ze geen problemen met zonnen op het strand of een sauna bezoeken. Wel heeft ze altijd de nodige moeite gedaan om haar borsten groter te doen lijken. Zo droeg ze altijd push-up beha’s. Bepaalde zomerjurkjes draagt ze ook liever niet omdat die nog eens benadrukken dat ze niets heeft. “Ik heb dan de neiging om de hele tijd met mijn armen over elkaar te lopen.” In ‘Gewoon Mooier’ laat Lizeth haar borsten vergroten bij Bergman Beauty Clinics.
Voor de operatie heeft ze samen met haar vriend heel wat tijdschriften doorgespit om de juiste maat borsten uit te kiezen. En het is een C-cup geworden. “Een borstvergroting is natuurlijk best een grote ingreep. Ik moest meer dan twee uur rijden naar de kliniek, maar eenmaal aangekomen werd ik meteen rustig. Ten eerste door de prachtige omgeving waar de kliniek in gelegen is. Daarnaast door het prettige ontvangst. Ik had meteen het gevoel: ik ben in goede handen.” Voor de operatie had Lizeth nog enkele gesprekken met medewerkers van de kliniek, waaronder plastisch chirurg Laban. Samen hebben ze de goede maat borsten uitgekozen “Ik vond het best eng om daar half in mijn blootje te staan, maar dokter Laban stelde me helemaal op mijn gemak.”

De operatie is helemaal goed gegaan en Lizeth is supertevreden met het resultaat. “het viel reuze mee en ik heb geen pijn gehad. Af en toe wat steken, maar dat was twee weken na de operatie al weg.” Wel moet Lizeth wat wennen aan haar grotere borsten. “Het lijkt net of je opnieuw moet leren lopen en ze zitten in de weg als ik bijvoorbeeld iets wil pakken.” Na de operatie dacht Lizeth ’s nachts in bed dat er iets aan de hand was met het litteken aan de zijkant van haar borst. “Ik heb toen om één uur ’s nachts de kliniek van Bergman gebeld. Nog geen vijf minuten later werd ik al teruggebeld door dokter Laban die me gelijk te woord stond. Dat vond ik echt geweldig.” Hij kon haar toen gerust stellen want er bleek niets aan de hand te zijn. Eén van de eerste dingen die ze na haar borstvergroting heeft gedaan is flink shoppen. “Ik heb nu veel meer keus in kleding. Vroeger liep ik voorbij veel kleding omdat ik die niet vond staan. Maar met mijn grotere borsten kan ik die kleding nu wel dragen.” Spijt heeft Lizeth dan ook zeker niet.

“Als ik het resultaat zie dan had ik dit niet durven dromen. Ze zien er zo mooi uit.”


Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Van 15 december t/m 9 februari zijn nieuwe maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • Heeft u een afspraak voor verzekerde zorg of cosmetische chirurgie, dan blijft uw afspraak gewoon staan. U hoeft geen contact met ons op te nemen. Bij eventuele wijzingen van uw afspraak nemen wij contact met u op.
  • In de kliniek mag u alleen geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.
  • Heeft u een afspraak voor een onverzekerde huidbehandeling en/of een behandeling met injectables, dan wordt uw afspraak verplaatst. Wij bellen u voor een nieuwe afspraak. U hoeft niet zelf te bellen.
  • Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.

Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen.