Het ziet er heel natuurlijk uit. Vrienden zien niet eens dat ik een facelift heb gehad.

Ineke is 50 jaar, heeft naar eigen zeggen veel plezier in het leven, een goede relatie en veel sociale contacten. “Maar ik ben niet blij met mijn uiterlijk; oud worden is leuk, maar er oud uit zien is minder leuk.” En daarom wil Ineke een facelift. Ineke is getrouwd met de 42-jarige fotograaf Han. De twee zijn echte levensgenieters en hebben veel sociale contacten. Ineke is gezond en wil niet te veel klagen over haar uiterlijk omdat ze dat ondankbaar vindt overkomen. Maar als ze in de spiegel kijkt, schrikt ze vaak van ‘haar oude kop’. “Ik ben in april 50 geworden, maar zo voel ik me niet en zo wil ik er ook niet uitzien.” Ieder dag denkt Ineke wel een keer ‘wat zie ik er uit’. Ze vindt dat ze hamsterwangen heeft. “en alles gaat ieder jaar meer hangen.” Ineke besteedt veel aandacht aan haar uiterlijk door bijvoorbeeld goede crèmes te kopen en ze gaat nooit zonder make-up de deur uit. De deelname aan ‘Gewoon Mooier’ is de uitgelezen kans om nu eens rigoureus en voorgoed van haar hamsterwangen af te komen. Als Ineke al zenuwachtig was dan viel dat weg bij de aankomst bij de kliniek van Bergman. “De kliniek ligt in een prachtig, rustig bosgebied en ik werd gelijk leuk ontvangen bij de balie.” Vervolgens had Ineke gesprekken met de beautycoach van de kliniek en met chirurg Laban, die uiteindelijk de facelift zou gaan uitvoeren. Sommige mensen die een facelift ondergaan kunnen naderhand moeite hebben met het wennen aan hun nieuwe uiterlijk. Vandaar dat die psychologische coaching voor de operatie, maar ook erna, belangrijk kan zijn. “Ik vond die begeleiding erg fijn. Ik ben geen labiel persoon en ik wist heel zeker dat ik de facelift echt wilde, maar toch is het prettig om er met iemand over te kunnen praten,” vindt Ineke. In een voorgesprek heeft plastisch chirurg Laban de mogelijkheden besproken met Ineke over hoe het er uit zou kunnen komen te zien. “Ik vond het een sympathieke dokter en hij was heel eerlijk over wat wel en niet mogelijk was.” De operatie ging zeer voorspoedig. “Door de goede begeleiding was ik helemaal niet bang.” Na de operatie had Ineke helemaal geen pijn, maar alleen een beetje een stijf gezicht. “Dat zou je niet verwachten hè? Maar echt, toen ik een tijd geleden mijn ingegroeide teennagel liet weghalen, deed dat meer pijn.” Een week na de facelift liep Ineke al weer boodschappen te doen. “Het herstel verliep uitstekend. De dokter zei me dat je gezicht ongeveer 3 weken beurs kan aanvoelen, maar daar had ik totaal geen last van.” Na de operatie heeft Ineke nog een aantal gesprekken gehad met de Personal coach. “Ze vraagt dan onder meer of er problemen zijn, maar ik voel me heerlijk. Dit uiterlijk past bij hoe ik me voel.” Ineke wilde niet dat ze na de facelift een onnatuurlijk strakgetrokken gezicht zou hebben en dat is gelukkig ook niet gebeurd. “Het ziet er heel natuurlijk uit. Vrienden zien niet eens dat ik een facelift heb gehad. Ze vinden alleen dat ik er goed en fris uitzie. En zo voel ik me ook"


Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Van 15 december t/m 9 februari zijn nieuwe maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • Heeft u een afspraak voor verzekerde zorg of cosmetische chirurgie, dan blijft uw afspraak gewoon staan. U hoeft geen contact met ons op te nemen. Bij eventuele wijzingen van uw afspraak nemen wij contact met u op.
  • In de kliniek mag u alleen geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.
  • Heeft u een afspraak voor een onverzekerde huidbehandeling en/of een behandeling met injectables, dan wordt uw afspraak verplaatst. Wij bellen u voor een nieuwe afspraak. U hoeft niet zelf te bellen.
  • Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.

Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen.