Het is precies hoe ik wilde en ik heb zeker geen spijt...

Maarten is 40 jaar, getrouwd, heeft vier kinderen en een drukke baan. Hij wil graag van zijn gekromde neus af. Dit speelt al zo vanaf zijn puberteit, al heeft Maarten er nooit echt last van gehad. “Ik ben niet bang voor een operatie en nu ik de mogelijkheid heb, zie ik geen reden meer om het niet te doen.” Maarten ondergaat een neuscorrectie. Het gaat om een te lange neus en een bobbel op de neusbrug. “Ik wist niet precies hoe ik mijn neus dan wilde. Dat heb ik een beetje overgelaten aan de chirurg.” Vooraf had Maarten een gesprek in de kliniek met chirurg Middelweerd. “Er hing een prima sfeer en ik werd erg op mijn gemak gesteld. Ik was al niet zenuwachtig, maar door de goede ontvangst was het nog fijner. De chirurg gaf duidelijk aan wat er wel en niet mogelijk was zodat ik van te voren wist wat ik kon verwachten.” Maarten had ook de mogelijkheid om begeleiding te krijgen van een Personal Coach van Bergman Beauty Clinics. Deze coach begeleidt de cliënt van A tot Z bij de cosmetische ingreep.“Het is wel goed dat die mogelijkheid er is in de kliniek, maar voor mij was het niet nodig. Het was niet zo dat ik grote problemen had met mijn neus.” Tijdens het eerste consult liet Middelweerd met het speciale computerprogramma ‘Computer Imaging’ zien hoe de neus er na de operatie uit zal zien. “Dat vond ik essentieel want daardoor kreeg ik een duidelijk beeld. Het geeft vertrouwen en dat is heel belangrijk.” De chirurg kan met het computerprogramma foto’s van de neus bewerken en corrigeren. ”Je ziet precies wat je kan verwachten. De neus zoals Middelweerd hem me liet zien, was precies zoals ik hem in gedachten had.” De neus van Maarten is tijdens de operatie bovenop de neusbrug recht geschraapt en de neuspunt is naar binnengezet zodat de neus kleiner wordt. “Ik werd volledig onder narcose gebracht. Na twee uur werd ik wakker zonder pijn. “Het voelde alsof ik gewoon ontzettend lekker had geslapen en niet alsof ik een neusoperatie had ondergaan. Ik heb liever dit dan dat ik naar de tandarts moet voor een zenuwbehandeling en bijna twee uur met mijn mond open moet liggen.” Het resultaat kon Maarten niet gelijk zien omdat de neus in het verband zat. Na een week is Maarten teruggegaan naar de kliniek en toen heeft de chirurg het verband er afgehaald. “De neus was nog wel een beetje gezwollen, maar ik had wel een idee hoe het eindresultaat er uit zou zien en daar was ik erg tevreden over. De bovenkant van mijn neus was een stuk rechter.” Het duurt een half jaar tot een jaar voordat alle zwellingen en het littekenweefsel volledig weg zijn. “Voor wat betreft de littekens zit er alleen maar een sneetje onder aan mijn neus.” Een paar weken na de neuscorrectie. is Maarten al helemaal gewend aan zijn nieuwe look. “De chirurg heeft het heel subtiel gedaan dus het valt niet eens echt op. Sommige kennissen zien dat er iets aan mijn gezicht is veranderd, maar ze kunnen niet zeggen wat. Het is precies hoe ik wilde en ik heb zeker geen spijt.”


Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Van 15 december t/m 9 februari zijn nieuwe maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • Heeft u een afspraak voor verzekerde zorg of cosmetische chirurgie, dan blijft uw afspraak gewoon staan. U hoeft geen contact met ons op te nemen. Bij eventuele wijzingen van uw afspraak nemen wij contact met u op.
  • In de kliniek mag u alleen geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.
  • Heeft u een afspraak voor een onverzekerde huidbehandeling en/of een behandeling met injectables, dan wordt uw afspraak verplaatst. Wij bellen u voor een nieuwe afspraak. U hoeft niet zelf te bellen.
  • Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.

Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen.