Hannah onderging een liposculpture

Wie: Hannah Baladi

Functie: Salesmanager

Doelstelling: Omvang van de heupen verminderen tot minimaal een kledingmaat kleiner.

Probleemstelling: Hannah: 'Ik durf best van mezelf te zeggen dat ik vooraan heb gestaan toen de mooie lichamen werden uitgedeeld. Maar mijn heupen met daaraan de beroemde 'zadellassen' zijn mij altijd een doorn in het oog geweest. Omdat ik al eens eerder ‘iets' aan mijn lichaam heb laten doen, had ik totaal geen angst voor de narcose. En als ervaringsdeskundige wist ik dat liposuctie voor mijn probleem de ideale oplossing was.'

De behandeling: Door middel van het wegzuigen van vet worden de contouren van het lichaam verbeterd. Er zijn verschillende methoden om dit te doen. 

Liposculpture is de methode die bij Hannah is toegepast. Vooral een plaatselijk abnormale vetophoping komt in aanmerking voor behandeling.

Hoe? Er wordt waar nodig een klein sneetje (slechts 0,5 cm lang) in de huid gemaakt op een onopvallende plaats. Nadat er een vloeistof is ingespoten die het vet makkelijker oplost en loslaat van de huid (NaCI met 20 cc xyliocaine en 1% adrenaline) wordt het onderhuidse vetweefsel met behulp van zuigbuisje heel gelijkmatig verwijderd. De operatie kan worden uitgevoerd onder plaatselijke verdoving, regionale narcose of volledige narcose. Bij Hannah is gekozen voor algehele narcose. De anesthesist was dokter G. Moor. Er wordt zoveel vetweefsel weggehaald als nodig en mogelijk is. Bij Hannah is aan beide zijden van haar heupen 1500 cc vetweefsel verwijderd. In enkele gevallen is een tweede ingreep noodzakelijk om het beoogde resultaat te bereiken.

Na de operatie: Gedurende 24 uur na de operatie zal er vocht lek­ken uit de kleine littekens. Eventuele hechtingen lossen vanzelf op. Hannah kreeg na de operatie een strakke strerchbroek aan. Deze broek is nodig om een optimaal resultaat te bereiken. Het behandelde gebied is na de operatie gezwollen, verkleurd en gevoelig door bloeduitstorting en ophoping van vocht. Dit verdwijnt meestal na 1 tot 2 weken. Er ontstaan ook verhardingen die na enkele weken tot maanden zullen verdwijnen. Hoewel het herstel over het algemeen zeer snel verloopt, is het definitieve resultaat pas na 3 tot 6 maanden zichtbaar. Hannah heeft een aantal lymfedrainage be­handelingen ondergaan. Dit verkort de herstelperiode en maakt het eindresultaat mooier.

Het resultaat: Bij het ter perse gaan van dit nummer van Talkies Magazine heeft Hannah haar doelstelling nu al bereikt. Ze past probleemloos in een jeans van twee maten kleiner dan voor de operatie. De operatie heeft plaatsgevonden op 3 mei. Het definitieve resultaat zal nog spectaculairder zijn.

Hannah's ervaring: 'Ik was direct al onder de indruk van de professionaliteit van dokter Laban. We zaten meteen een lijn. Geen geknoei aan mijn billen, alleen aan zadeltassen. De operatie is me 100% meegevallen. Ik heb nauwelijks napijn gehad en het dragen van de stretchbroek viel ook alles mee. Bij de Bergman Kliniek ben je in goede handen, ook voor de nazorg. Ik raad iedereen aan niet te veel van het internet te plukken. Ga er maar gewoon 'blind' naartoe. Als je geen verwachtingen van tevoren hebt, blijft toch makkelijker. Ik ben super tevreden en vind het allemachtig prachtig. Ik zou het zo weer doen.'

En wat zegt dokter Erik Laban? 'Je ziet het probleem van de zadeltassen veel Zuid-Europese vrouwen. Ze hebben een slank bovenlijf, goede taille, maar wel die heupen. De operatie bij Hannah ging goed, haar vet liet makkelijk los en het resultaat was meteen al verbluffend. Een cliënt uit het boekje!'


Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Van 15 december t/m 9 februari zijn nieuwe maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • Heeft u een afspraak voor verzekerde zorg of cosmetische chirurgie, dan blijft uw afspraak gewoon staan. U hoeft geen contact met ons op te nemen. Bij eventuele wijzingen van uw afspraak nemen wij contact met u op.
  • In de kliniek mag u alleen geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.
  • Heeft u een afspraak voor een onverzekerde huidbehandeling en/of een behandeling met injectables, dan wordt uw afspraak verplaatst. Wij bellen u voor een nieuwe afspraak. U hoeft niet zelf te bellen.
  • Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.

Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen.