“Dit is de neus die ik eigenlijk had moeten hebben”

De 34-jarige Marjolein is hoofdagente in de Bijlmermeer. Dit is een spannende baan, waarin ze haar behoefte om mensen te helpen goed kwijt kan. Minder tevreden is Marjolein over haar neus. Ze laat zich liever niet fotograferen en van de zijkant gezien worden vind ze helemaal erg.


Het intakegesprek
“Dokter Lohuis was heel erg aardig en toegankelijk, hij deed niet zo uit de hoogte zoals sommige artsen kunnen doen.” Tijdens het intakegesprek liet de arts met een computerprogramma zien hoe de neus zou worden. "Ik gaf zelf aan dat ik de neusrug wat rechter wilde. Vervolgens liet de arts zien wat het best bij mijn gezicht zou passen."
De arts vertelde dat hij de neus recht kon zetten, maar dat hij nog wel scheef kon gaan groeien. Dit komt doordat dit genetisch bepaald is. “Ik had dankzij zijn goede voorlichting hele redelijke verwachtingen, hij is natuurlijk geen tovenaar!”

 
De beautycoach
Tijdens het hele traject heeft Marjolein ook contact gehad met de beautycoach van de kliniek. Deze begeleidt patiënten voor en na de operatie. Zo kunnen patiënten bijvoorbeeld met vragen over de behandeling bij de coach terecht en ook regelt de coach alle afspraken met de arts. “Ik had na de operatie last van een hechting en toen heeft ze direct een afspraak gemaakt met de dokter om de hechting eruit te halen. Heel fijn die begeleiding.”


Na een week
Een week na de operatie mocht het verband van de neus gehaald worden. Dit vond Marjolein nog het engste gedeelte van de hele behandeling. “Omdat ik niet wist hoe hij eruit zou zien gingen er gedachten door mijn hoofd spoken: wat heb ik gedaan en heb ik wel goed aangegeven wat ik wilde, straks vind ik hem alsnog te groot!” Maar zodra Marjolein de neus zag was ze superblij. “Ik zit nu veel lekkerder in mijn vel en ben een stuk zelfverzekerder geworden.” Voor Marjolein is het een grote verandering in haar leven, maar sommige mensen valt het niet eens op dat ze een neuscorrectie heeft gehad. “Ze zeggen dan: wat straal je, ben je op vakantie geweest?”

Het resultaat
Van Marjolein hoefde het geen kleine neus te worden, nu haar neus wat rechter staat, de bobbel weg is en haar neuspunt wat eleganter is, vindt ze haar nieuwe neus eigenlijk de neus die ze altijd had moeten hebben. “Ik heb nu een zachtere uitstraling in mijn gezicht en dat is precies wat ik wilde.” Marjolein ziet haar nieuwe neus dan ook als een groot cadeau van de kliniek en de dokter aan haar.


Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Vanaf 14 oktober zijn nieuwe maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Uw afspraak bij Bergman Clinics blijft gewoon staan. U mag alleen geen begeleider meenemen de kliniek in*. Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen.

Heeft u nog geen afspraak staan, maar wilt u meer informatie over onze wachttijden?  Ook in coronatijd doen wij alles om u zo veilig mogelijk in de kliniek te ontvangen en onze wachttijden kort te houden. We heten u van harte welkom.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze corona pagina.