Ik ben bijna 1.80 lang en heb cup A.

Donna Kauffman (27) is best tevreden met haar uiterlijk. Eén ding zit haar echter al jaren dwars. “Ik ben bijna 1.80 lang en heb cup A. Dat is al niet zoveel, maar nadat ik een zoontje heb gehad, is er echt niets meer van over.”

 
Haar vriend Patrick vindt het helemaal niet belangrijk. Patrick: “Ik baseer mijn relatie niet op een cupmaat.” Donna wil de borstvergroting dan ook puur voor zichzelf.

Onzekerheid
De onzekerheid over haar borsten, uit zich vooral in hele kleine dingen. Zelfs bij haar vriend schaamt Donna zich nog. “Ik houd mijn armen voor me als we onder de douche staan en ik wil ook niet naast hem op mijn rug liggen.” Donna draagt altijd vullingen in haar bh om zo haar borsten groter te laten lijken. “Bovendien is het met uitgaan vervelend dat ik bepaalde shirtjes niet kan dragen, omdat dit gewoon niet staat.”Haar vriend Patrick kende Donna's onzekerheid, maar was toch een beetje bang voor de ingreep. “Hij was vooral bang dat een grotere cup me niet zou staan.”

Eigen inbreng
Voor de operatie ging Donna naar de kliniek voor een intakegesprek met dokter De Blécourt. “Ik was hier wel zenuwachtig voor, maar gelukkig was de kliniek heel rustgevend en werd ik goed opgevangen.” Tijdens het intakegesprek heeft de arts Donna verschillende protheses laten zien. Wat ze vooral fijn vond was dat de arts er rekening mee hield wat zij wilde. “Hij dacht dat er te weinig ruimte zou zijn voor de cupmaat die ik wilde. Maar tijdens de operatie heeft hij gekeken wat mogelijk was en er toch groter in gedaan dan afgesproken. Ik ben blij dat hij dat heeft gedaan.”

Na de operatie
De operatie zelf is Donna enorm meegevallen. “Ik had bijna geen pijn erna, het leek meer op een soort zware spierpijn.” Wel vond ze het eng om onder narcose te gaan, dit was voor haar de eerste keer. “Het was heel vreemd om wakker te worden en er achter te komen dat de operatie al klaar was.” Na de operatie heeft Donna ook niet veel last meer gehad. Alleen slapen was vervelend. “Ik kon de eerste paar weken alleen op mijn rug liggen, dat doe ik normaal nooit.”

Het resultaat
Donnan is heel erg blij met haar nieuwe cup. “Het is niet zo dat mijn innerlijk erdoor veranderd, maar ik voel me wel een stuk beter en met uitgaan kan ik nu mooiere shirtjes aan.” Ook Patrick is toch blij dat Donna de operatie heeft gedaan. “Hij vindt ze heel mooi en natuurlijk en dat zijn ze ook.” Donna nooit had nooit verwacht dat ze door de aanmeldingen van het programma heen zou komen. “Ik zie dit als een lot uit de loterij.”


Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Vanaf 3 november zijn nieuwe maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Uw afspraak bij Bergman Clinics blijft gewoon staan. U mag alleen geen begeleider meenemen de kliniek in*. Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen.

Heeft u nog geen afspraak staan, maar wilt u meer informatie over onze wachttijden?  Ook in coronatijd doen wij alles om u zo veilig mogelijk in de kliniek te ontvangen en onze wachttijden kort te houden. We heten u van harte welkom.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze corona pagina.