Een onbeschrijfelijk gevoel..

Brenda (30) heeft sinds de basisschool een probleem met haar neus. Ze vond hem te groot en te opvallend in vergelijking tot de rest van haar gezicht. Voor haar was het tijd om hier iets aan te laten doen, met een neuscorrectie. "Dit is de eerste keer dat ik openhartig over mijn neus durf te praten."

Altijd verbergen
Brenda is altijd en overal bang dat mensen haar neus zien. "Ik probeer mensen altijd recht aan te kijken, zodat mijn neus niet teveel opvalt. Als ik over straat loop, probeer ik mijn neus te verbergen door mijn hand ervoor te houden. Wanneer ik in de file sta, heb ik één hand voor mijn neus." En ook als ze gezellig met haar man op de bank zit, hoopt ze dat hij niet opzij kijkt.

 

Na de operatie
Na de operatie vond Brenda haar neus wel wat gevoelig, maar van pijn was geen sprake. Wat ze voelde toen dokter Menger het kapje van haar neus haalde was alleen maar geluk. Na even sprakeloos te zijn geweest, waren haar eerste reacties "gaaf" en "mooi".
Mij kan niets meer gebeuren, zo voel ik me op dit moment." Brenda moet er nog wel wennen dat ze haar neus nu niet meer hoeft te verbergen. "Als ik in de file sta, doe ik automatisch mijn hand voor mijn neus. Tot ik besef dat ik dat niet meer hoef te doen en mijn handen gewoon aan het stuur kan houden."

Brenda's vriend is ook heel blij met de verandering. Niet omdat hij haar neus niet mooi vond, maar omdat hij merkt hoeveel het met haar gedaan heeft.
Dr Menger, die de operatie bij Brenda uitvoerde, vertelt dat haar neus de eerste maanden nog wat gezwollen zal zijn: "Het eindresultaat van een neuscorrectie is na 6 tot 8 maanden pas echt goed te zien."

Bekijk het filmpje van Brenda's neuscorrectie


Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Van 15 december t/m 9 februari zijn nieuwe maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • Heeft u een afspraak voor verzekerde zorg of cosmetische chirurgie, dan blijft uw afspraak gewoon staan. U hoeft geen contact met ons op te nemen. Bij eventuele wijzingen van uw afspraak nemen wij contact met u op.
  • In de kliniek mag u alleen geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.
  • Heeft u een afspraak voor een onverzekerde huidbehandeling en/of een behandeling met injectables, dan wordt uw afspraak verplaatst. Wij bellen u voor een nieuwe afspraak. U hoeft niet zelf te bellen.
  • Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.

Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen.