Behandeling van spataderen door Fleboloog...vergoed door zorgverzekering

Ongeveer tien jaar geleden is Elly ‘gestript’. Hierbij worden grote aderen operatief verwijderd. Onder druk van de spataderen die destijds zijn behandeld, zijn op het onderbeen van Elly kleine aderen aan het oppervlak zichtbaar geworden. Deze worden ook wel berkentakjes genoemd.


Spataderen
Bloed uit de benen stroomt via aderen naar het hart. Om te voorkomen dat bloed niet terugstroomt zitten er kleppen in de aderen. Door verschillende oorzaken kunnen kleppen in aderen gaan lekken, bijvoorbeeld als er teveel druk op de kleppen komt te staan. Na verloop van tijd worden de gevolgen zichtbaar als spataderen. Er wordt van spataderen gesproken wanneer aan de benen duidelijk zichtbare blauwe en verdikte aderen aanwezig zijn.

De behandeling
De ontsierde vaatjes/berkentakjes worden door de fleboloog dichtgespoten: het zogenaamde scleroseren van de spataderen. Bij deze techniek van spataderbehandeling wordt een soort 'lijm' in de spatader gespoten en vervolgens de ader dichtgedrukt. Hierdoor wordt de spatader afgesloten en uiteindelijk door het lichaam zelf opgeruimd. Vooral de kleine en middelgrote spataderen komen hiervoor in aanmerking.

Resultaat
Deze ingreep gebeurt poliklinisch, Elly mag dus direct na de ingreep weer naar huis. Na het inspuiten moet zij gedurende een week een steunkous dragen. Elly is erg tevreden over het resultaat.


Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Vanaf 1 december zijn nieuwe maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Uw afspraak bij Bergman Clinics blijft gewoon staan. U mag alleen geen begeleider meenemen de kliniek in*. Wanneer u ouder bent dan 12 jaar, dient u een mondkapje te dragen in de kliniek.

Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen.

Heeft u nog geen afspraak staan, maar wilt u meer informatie over onze wachttijden?  Ook in coronatijd doen wij alles om u zo veilig mogelijk in de kliniek te ontvangen en onze wachttijden kort te houden. We heten u van harte welkom.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze corona pagina.

 - Banners - untitled-design-3.png