Assisteer mij
Assisteer mij

Behandeling van spataderen door Fleboloog...vergoed door zorgverzekering

Ongeveer tien jaar geleden is Elly ‘gestript’. Hierbij worden grote aderen operatief verwijderd. Onder druk van de spataderen die destijds zijn behandeld, zijn op het onderbeen van Elly kleine aderen aan het oppervlak zichtbaar geworden. Deze worden ook wel berkentakjes genoemd.


Spataderen
Bloed uit de benen stroomt via aderen naar het hart. Om te voorkomen dat bloed niet terugstroomt zitten er kleppen in de aderen. Door verschillende oorzaken kunnen kleppen in aderen gaan lekken, bijvoorbeeld als er teveel druk op de kleppen komt te staan. Na verloop van tijd worden de gevolgen zichtbaar als spataderen. Er wordt van spataderen gesproken wanneer aan de benen duidelijk zichtbare blauwe en verdikte aderen aanwezig zijn.

De behandeling
De ontsierde vaatjes/berkentakjes worden door de fleboloog dichtgespoten: het zogenaamde scleroseren van de spataderen. Bij deze techniek van spataderbehandeling wordt een soort 'lijm' in de spatader gespoten en vervolgens de ader dichtgedrukt. Hierdoor wordt de spatader afgesloten en uiteindelijk door het lichaam zelf opgeruimd. Vooral de kleine en middelgrote spataderen komen hiervoor in aanmerking.

Resultaat
Deze ingreep gebeurt poliklinisch, Elly mag dus direct na de ingreep weer naar huis. Na het inspuiten moet zij gedurende een week een steunkous dragen. Elly is erg tevreden over het resultaat.


Informatie aanvraag
Contact opnemen
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • U bent welkom voor alle zorg die u van ons gewend bent. We treffen alle maatregelen om u veilig in de kliniek te ontvangen.
  • In de kliniek mag u geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.

Let op!
Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.