De rugklachten zijn veel minder geworden, het scheelt gewoon..

Ester wordt door de omvang van haar borsten beperkt in haar doen en laten. “Ik heb behoorlijke rug- en nekklachten door de borsten. en ben daarom beperkt in mijn bewegingen. Paardrijden, mijn hobby, gaat gewoon niet, na een uurtje rijden ben ik moe en doet het zeer.”

Consult
Tijdens het consult met de plastisch chirurg bespreekt Ester haar wensen. “De perfecte borsten zijn voor mij die van toen ik 20 was: een mooie c-cup.” De plastisch chirurg legt uit wat er tijdens de operatie gebeurt en geeft Ester een indruk van het resultaat.

De operatie

De operatie duurt gemiddeld anderhalf uur. In de Bergman Kliniek wordt deze borstverkleining middels de sleutelgatmethode uitgevoerd. Bij de sleutelgatmethode zijn littekens tot een minimum beperkt wel 50 % minder dan de klassieke borstverkleining. Daarnaast hebben de borsten een mooiere vorm en is er minder kans op gevoelsverlies. De operatieduur is korter, maar de onderhuidse wond wat groter. Deze methode is echter niet voor iedereen mogelijk.

Resultaat
Na drie maanden is het resultaat goed zichtbaar en kan Ester eindelijk genieten van het paardrijden. “Ik vind het resultaat heel mooi. Ik kan eindelijk weer eens normale kleding aan. De rugklachten zijn een stuk minder. Ik voelde het de dag na de operatie al, het scheelt gewoon. Het is een overwogen beslissing geweest en ik ben blij dat ik het gedaan heb.”


Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Van 15 december t/m 9 februari zijn nieuwe maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • Heeft u een afspraak voor verzekerde zorg of cosmetische chirurgie, dan blijft uw afspraak gewoon staan. U hoeft geen contact met ons op te nemen. Bij eventuele wijzingen van uw afspraak nemen wij contact met u op.
  • In de kliniek mag u alleen geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.
  • Heeft u een afspraak voor een onverzekerde huidbehandeling en/of een behandeling met injectables, dan wordt uw afspraak verplaatst. Wij bellen u voor een nieuwe afspraak. U hoeft niet zelf te bellen.
  • Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.

Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen.