Assisteer mij
Assisteer mij

Spataderbehandeling met Lasertechnologie

Het onderzoek
Voordat de spatader wordt behandeld, stelt de vaatchirurg eerst vast om welke vorm van spataderen het gaat, een zogenaamd diagnostisch onderzoek met behulp van een echo-apparaat. Indien nodig zal de vaatchirurg besluiten aanvullend onderzoek te doen.

Endoveneuze Lasertherapie (EVLT)
De Endoveneuze Lasertherapie is een belangrijke nieuwe ontwikkeling op het gebied van spataderbehandelingen. Met deze behandeling is het niet meer nodig de hele spatader uit het been te strippen, maar wordt deze op elegante wijze van binnenuit dichtgelaserd.

Een ander voordeel is dat de spataderen meestal met lokale verdoving kunnen worden behandeld. Via een kleine snede door de huid wordt een dunne laserdraad in het bloedvat aangebracht. Met behulp van het laserlicht wordt de ader gesloten. Vervolgens worden de resten van het uitgeschakelde bloedvat door het lichaam opgeruimd.Informatie aanvraag
Contact opnemen
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • U bent welkom voor alle zorg die u van ons gewend bent. We treffen alle maatregelen om u veilig in de kliniek te ontvangen.
  • In de kliniek mag u geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.

Let op!
Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.