Een ooglidcorrectie,. een relatief kleine ingreep met een groot resultaat

Een ooglidcorrectie is een relatief kleine ingreep met een groot resultaat. Het is één van de meest uitgevoerde behandelingen in de Bergman kliniek. De meeste mensen die er voor kiezen zijn ouder dan 30 jaar en ongeveer 65 procent is man.

Mark ziet niet op tegen de operatie. "Nee ik word er niet warm of koud van. Wat moet dat moet," zo zegt hij nuchter. Eerst krijgt hij een intake gesprek met een arts. Die laat zien wat Mark kan verwachten van een correctie van de bovenoogleden. Overtollige huid wordt weggehaald, vetweefsel en soms ook spierweefsel. Dat gaat via een snede in de natuurlijke oogplooi. Het litteken valt dan precies in de plooi dus is vrijwel onzichtbaar.

Het resultaat van een ooglidcorrectie blijft in principe 5 tot 10 jaar zichtbaar, maar bij sommige mensen nog veel langer. Dit is afhankelijk van je huid en of je rookt en veel in de zon zit.

Zes weken later komt Marc terug naar de kliniek voor controle. "Het is een dag of tien blauw geweest, maar het was totaal niet pijnlijk. Ik heb nergens last van gehad."


Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Van 15 december t/m 9 februari zijn nieuwe maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • Heeft u een afspraak voor verzekerde zorg of cosmetische chirurgie, dan blijft uw afspraak gewoon staan. U hoeft geen contact met ons op te nemen. Bij eventuele wijzingen van uw afspraak nemen wij contact met u op.
  • In de kliniek mag u alleen geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.
  • Heeft u een afspraak voor een onverzekerde huidbehandeling en/of een behandeling met injectables, dan wordt uw afspraak verplaatst. Wij bellen u voor een nieuwe afspraak. U hoeft niet zelf te bellen.
  • Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.

Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen.