Ik voel me een stuk vrouwelijker: ook zonder bh heb ik nu borsten..

Karlijn is 1 meter 80 lang en heeft een AA-cup. Een cup die – vindt ze zelf - niet past bij haar postuur. “Toen meisjes om me heen borsten begonnen te krijgen en dit bij mij niet gebeurde realiseerde ik me dat het niet veel zou gaan worden. Ik hoopte wel dat het later nog zou komen. Tot je 21ste kunnen borsten nog groeien, maar dat is dus niet echt meer gebeurd.”

Haar moeder staat volledig achter Karlijn’s beslissing voor een borstvergroting. “Toen Karlijn in de pubertijd zat liep ze erg voorover. We zeiden dan ‘Karlijn loop nou een beetje rechtop’. Ik denk dat dat ook te maken heeft gehad met de onzekerheid over haar borsten.
Consult en operatie
Met een lijst vol vragen stapt Karlijn de kamer van de specialist binnen. Tijdens het consult neemt plastisch chirurg dr. Luijendijk de tijd om alle vragen te beantwoorden en de hele procedure van de borstvergroting uit te leggen.
Ook bepaalt de arts dat de prothese gedeeltelijk onder de spier zal worden aangebracht, omdat dit een mooier effect bij Karlijn zal hebben en je op deze manier het meest natuurlijke resultaat krijgt. Deze methode heet Dual Plane en wordt voornamelijk toegepast bij vrouwen met weinig borstklier en een zeer dunne huid en borstspier.

Resultaat
Niet te groot en natuurlijk van vorm. Met deze wensen kwam Karlijn zes weken geleden op het spreekuur bij de plastisch chirurg. “De eerste nacht en dag had ik wel echt last. Na die dagen heb ik eigenlijk geen pijn meer gehad. Het is me alles meegevallen.”
Karlijn voelt zich anders sinds de operatie. “Ik voel me een stuk vrouwelijker: ook zonder bh heb ik nu borsten.”


Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Van 15 december t/m 9 februari zijn nieuwe maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • Heeft u een afspraak voor verzekerde zorg of cosmetische chirurgie, dan blijft uw afspraak gewoon staan. U hoeft geen contact met ons op te nemen. Bij eventuele wijzingen van uw afspraak nemen wij contact met u op.
  • In de kliniek mag u alleen geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.
  • Heeft u een afspraak voor een onverzekerde huidbehandeling en/of een behandeling met injectables, dan wordt uw afspraak verplaatst. Wij bellen u voor een nieuwe afspraak. U hoeft niet zelf te bellen.
  • Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.

Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen.