Ik stoor me aan mijn vermoeide blik, terwijl ik niet moe ben.
Een ooglidcorrectie is een relatief kleine ingreep met een groot resultaat. Het is één van de meest uitgevoerde behandelingen in de Bergman Kliniek. De meeste mensen die er voor kiezen zijn ouder dan 30 jaar en ongeveer 65 procent is man. 

Gerrit werkt bij de luchtverkeersleiding op Schiphol. Hij komt naar de Bergman Kliniek voor een boven- en onderooglidcorrectie. “Ik stoor me aan mijn vermoeide blik, terwijl ik niet moe ben. ’s Morgens kijk ik in de spiegel en denk ik ‘he verdorie’: dan zie ik er vermoeid uit terwijl dat niet zo is. Mensen vragen me ook vaak ‘ben je boos of chagrijnig?’.


Operatie
Eerst krijgt Gerrit een intake gesprek met een plastisch chirurg die laat zien wat Gerrit kan verwachten van een correctie van de oogleden. Overtollige huid wordt weggehaald, vetweefsel en soms ook spierweefsel. Dat gaat via een snede in de natuurlijke oogplooi. Het litteken valt dan precies in de plooien is dus is vrijwel onzichtbaar. Voor de operatie is Gerrit nog best zenuwachtig. “Ik zie vooral op tegen de narcose zelf, maar niet tegen de operatie… daar merk je natuurlijk weinig van.”

Resultaat
Twee uur na de ingreep, mag Gerrit alweer naar huis. Na ongeveer twee weken is het definitieve resultaat zichtbaar. “Wat mij erg opvalt is de open blik. Ik heb nu een vrolijk gezicht en daar ben ik erg blij mee.”
Het resultaat van een ooglidcorrectie blijft in principe 5 tot 10 jaar zichtbaar, maar bij sommige mensen nog veel langer. Dit is afhankelijk van je huid, of je rookt en of je veel in de zon zit.


Bel ons!
Bel voor informatie   088 9000 500
Wij bellen u

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.