Ik stoor me aan mijn vermoeide blik, terwijl ik niet moe ben.

Een ooglidcorrectie is een relatief kleine ingreep met een groot resultaat. Het is één van de meest uitgevoerde behandelingen in de Bergman Kliniek. De meeste mensen die er voor kiezen zijn ouder dan 30 jaar en ongeveer 65 procent is man. 

Gerrit werkt bij de luchtverkeersleiding op Schiphol. Hij komt naar de Bergman Kliniek voor een boven- en onderooglidcorrectie. “Ik stoor me aan mijn vermoeide blik, terwijl ik niet moe ben. ’s Morgens kijk ik in de spiegel en denk ik ‘he verdorie’: dan zie ik er vermoeid uit terwijl dat niet zo is. Mensen vragen me ook vaak ‘ben je boos of chagrijnig?’.


Operatie
Eerst krijgt Gerrit een intake gesprek met een plastisch chirurg die laat zien wat Gerrit kan verwachten van een correctie van de oogleden. Overtollige huid wordt weggehaald, vetweefsel en soms ook spierweefsel. Dat gaat via een snede in de natuurlijke oogplooi. Het litteken valt dan precies in de plooien is dus is vrijwel onzichtbaar. Voor de operatie is Gerrit nog best zenuwachtig. “Ik zie vooral op tegen de narcose zelf, maar niet tegen de operatie… daar merk je natuurlijk weinig van.”

Resultaat
Twee uur na de ingreep, mag Gerrit alweer naar huis. Na ongeveer twee weken is het definitieve resultaat zichtbaar. “Wat mij erg opvalt is de open blik. Ik heb nu een vrolijk gezicht en daar ben ik erg blij mee.”
Het resultaat van een ooglidcorrectie blijft in principe 5 tot 10 jaar zichtbaar, maar bij sommige mensen nog veel langer. Dit is afhankelijk van je huid, of je rookt en of je veel in de zon zit.


Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Van 15 december t/m 9 februari zijn nieuwe maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • Heeft u een afspraak voor verzekerde zorg of cosmetische chirurgie, dan blijft uw afspraak gewoon staan. U hoeft geen contact met ons op te nemen. Bij eventuele wijzingen van uw afspraak nemen wij contact met u op.
  • In de kliniek mag u alleen geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.
  • Heeft u een afspraak voor een onverzekerde huidbehandeling en/of een behandeling met injectables, dan wordt uw afspraak verplaatst. Wij bellen u voor een nieuwe afspraak. U hoeft niet zelf te bellen.
  • Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.

Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen.