Assisteer mij
Assisteer mij

Spataderbehandeling met lasermethode

Monique heeft spataderen die niet alleen duidelijke zichtbaar zijn, maar ook een vermoeid en pijnlijk gevoel geven. Vanwege de grote van de spataderen zal vaatchirurg dr. Disselhoff door middel van een laserbehandeling (EVLT) de spataderen verwijderen.
De operatie van Monique wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving door middel van een ruggenprik. Tijdens de operatie wordt op bepaalde punten in het verloop van de spatader het bloedvat blootgelegd. Vervolgens wordt er een draad ingebracht waarmee de spatader met een laser wordt verschroeid. Deze methode is veel minder belastend en pijnlijk als het “strippen”.

Met deze operatie verdwijnen soms ook kleinere spataderen die uitmondden in de grote spatader.

Na de behandeling
De spataderen die achterblijven worden door middel van slerocompressietherapie dichtgespoten.’ Na de behandeling is het noodzakelijk gedurende een week een aangemeten elastische kous te dragen.

Gepromoveerd op ELVT methode
De gecertificeerde vaatchirurg van Bergman, dokter Disselhoff, wordt gezien als de EVLT® pionier in Nederland. Al in 2001 is hij in New York getraind en tevens heeft Dr. Disselhoff bijgedragen aan het introduceren van deze behandelingtechniek in Nederland. Hij promoveerde in 2008 te Utrecht bij Prof Dr. F.L. Moll met het proefschrift: Endovenous laser therapy for varicose veins.

Voordelen van de Endoveneuze Lasertherapie t.o.v. strippen:
-Veilige, elegante procedure
-Vrijwel geen littekens
-Poliklinische of behandeling in dagopname
-Sneller herstel
-Minder beperkingen van uw dagelijkse activiteit
-Tijdelijk bloeduitstorting maar geen strip tracthematoom en minder pijnlijk
-U kunt zelf de verdoving kiezen, maar meestal kan de behandeling onder plaatselijke verdoving plaatsvinden
-U kunt na de behandeling direct weer lopen

 Informatie aanvraag
Contact opnemen
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • U bent welkom voor alle zorg die u van ons gewend bent. We treffen alle maatregelen om u veilig in de kliniek te ontvangen.
  • In de kliniek mag u geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.

Let op!
Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.