Spataderbehandeling met lasermethode

Monique heeft spataderen die niet alleen duidelijke zichtbaar zijn, maar ook een vermoeid en pijnlijk gevoel geven. Vanwege de grote van de spataderen zal vaatchirurg dr. Disselhoff door middel van een laserbehandeling (EVLT) de spataderen verwijderen.
De operatie van Monique wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving door middel van een ruggenprik. Tijdens de operatie wordt op bepaalde punten in het verloop van de spatader het bloedvat blootgelegd. Vervolgens wordt er een draad ingebracht waarmee de spatader met een laser wordt verschroeid. Deze methode is veel minder belastend en pijnlijk als het “strippen”.

Met deze operatie verdwijnen soms ook kleinere spataderen die uitmondden in de grote spatader.

Na de behandeling
De spataderen die achterblijven worden door middel van slerocompressietherapie dichtgespoten.’ Na de behandeling is het noodzakelijk gedurende een week een aangemeten elastische kous te dragen.

Gepromoveerd op ELVT methode
De gecertificeerde vaatchirurg van Bergman, dokter Disselhoff, wordt gezien als de EVLT® pionier in Nederland. Al in 2001 is hij in New York getraind en tevens heeft Dr. Disselhoff bijgedragen aan het introduceren van deze behandelingtechniek in Nederland. Hij promoveerde in 2008 te Utrecht bij Prof Dr. F.L. Moll met het proefschrift: Endovenous laser therapy for varicose veins.

Voordelen van de Endoveneuze Lasertherapie t.o.v. strippen:
-Veilige, elegante procedure
-Vrijwel geen littekens
-Poliklinische of behandeling in dagopname
-Sneller herstel
-Minder beperkingen van uw dagelijkse activiteit
-Tijdelijk bloeduitstorting maar geen strip tracthematoom en minder pijnlijk
-U kunt zelf de verdoving kiezen, maar meestal kan de behandeling onder plaatselijke verdoving plaatsvinden
-U kunt na de behandeling direct weer lopen

 Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Vanaf 1 december zijn nieuwe maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Uw afspraak bij Bergman Clinics blijft gewoon staan. U mag alleen geen begeleider meenemen de kliniek in*. Wanneer u ouder bent dan 12 jaar, dient u een mondkapje te dragen in de kliniek.

Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen.

Heeft u nog geen afspraak staan, maar wilt u meer informatie over onze wachttijden?  Ook in coronatijd doen wij alles om u zo veilig mogelijk in de kliniek te ontvangen en onze wachttijden kort te houden. We heten u van harte welkom.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze corona pagina.

 - Banners - untitled-design-3.png