Halina Reijn in de MediSpa voor een LPG behandeling

Voordat ze bekendheid verwierf in films als Zus & Zo, de Passievrucht, Zwartboek, Polleke en natuurlijk Valkyrie studeerde actrice Halina Reijn aan de toneelschool Maastricht. Maar ze schittert niet alleen op het witte doek: zo schreef ze de roman ‘Prinsesje Nooitgenoeg’, heeft ze een wekelijkse column in de Viva en sinds 2003 speelt ze bij toneelgroep Amsterdam. Halina bezoekt de Bergman Kliniek voor een cellulitis behandeling.

Het ontstaan van putjes
Of je nu slank, dik, jong of oud bent, vrijwel geen enkele vrouw ontkomt op den duur aan de vorming van cellulitis. Met het ouder worden neemt het probleem alleen maar toe. Cellulitis is een abnormale bindweefselophoping van huid en onderhuid. Bij dit typisch vrouwelijke verschijnsel, dat ontstaat onder invloed van hormonen, hoopt zich vet op in de adipocyten (vetcellen in de onderhuid) en vormen zich daaromheen vochtblaasjes. Naarmate de adipocyten groter worden, vervormen ook de omhulsels. Deze 'trekken' aan de aanhechtingspunten van de huid, waardoor putjes ontstaan (de zogenaamde sinaasappelhuid).

Alle vrouwen hebben cellulitis
Halina: "Cellulitis vind ik een heel interessant onderwerp omdat het niet een kwestie is van dik of dun. Ook dunne vrouwen hebben dit en dat maakt dat alle vrouwen die ik ken hiermee zitten."

Vicieuze cirkel
Een bijkomend probleem bij cellulitis is dat de plaatselijke doorbloeding vermindert. Hierdoor verslechtert de stofwisseling en worden afvalstoffen niet goed afgevoerd. De bindweefselstrengen tussen de vetcellen verkorten en trekken de huid nog meer naar binnen. Zo ontstaat een vicieuze cirkel. Een sinaasappelhuid maakt een verwaarloosde, inactieve indruk. Je kunt de vorming van cellulitis tegengaan door een actieve levensstijl en een gezond voedingspatroon. Maar als je eenmaal cellulitis hebt, kunnen sport, fitness of een vermageringskuur, hoe drastisch ook, cellulitis niet doen verdwijnen.

De beste en bewezen manier om met cellulitis af te rekenen is een Endermologie/Velasmooth behandeling.

Wat is endermologie en voor wie is dit geschikt?
Dit is een techniek toegepast op de huid en de subcutane weefsels zoals; bindweefsel, vetweefsel, het lymfesysteem en bloedsomloop. Waar endermologie het meest voor wordt gebruikt is contourverbetering, verslapping en cellulite. De bloedcirculatie in de huid wordt verbeterd, verklevingen worden losser en de vetverdeling wordt egaler. Tevens hebben klanten minder last van vermoeide benen. Doormiddel van het LPG-apparaat worden de endermologie-behandelingen uitgevoerd. Met behulp van een behandelkop op het apparaat wordt de huid omhoog gehaald en op- en afgerold. Het dragen van het nylon pakje is van belang voor een betere geleiding van de behandelkop, het is hygiënisch en door het pakje is de behandeling ook minder gevoelig.

Mooie rollen of een voorbeeldfunctie
Halina: "Hoe ver zou ik gaan met plastische chirurgie en inspuiten? Ik ben wel een beetje in strijd met mezelf hiermee. Ik ben actrice dus er zal echt een dag komen dat ik dat wil doen. Omdat je zoveel geconfronteerd wordt met je uiterlijk en omdat het bepalend is voor de rollen die je aangeboden krijgt. Maar aan de andere kant ben ik me ook erg bewust van een soort voorbeeldfunctie die ik misschien kan hebben. Dan vind ik het ook erg belangrijk om uit te dragen dat je gewoon oud mag zijn. Ik vind dat, als je het subtiel en mooi laat doen, er niets mis mee is."Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Van 15 december t/m 9 februari zijn nieuwe maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • Heeft u een afspraak voor verzekerde zorg of cosmetische chirurgie, dan blijft uw afspraak gewoon staan. U hoeft geen contact met ons op te nemen. Bij eventuele wijzingen van uw afspraak nemen wij contact met u op.
  • In de kliniek mag u alleen geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.
  • Heeft u een afspraak voor een onverzekerde huidbehandeling en/of een behandeling met injectables, dan wordt uw afspraak verplaatst. Wij bellen u voor een nieuwe afspraak. U hoeft niet zelf te bellen.
  • Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.

Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen.