Buikwandcorrectie bij Sandra

Vier keer per week naar de sportschool gaan, maar je wel altijd thuis omkleden omdat je niet naakt gezien wil worden in de kleedkamer. En waarom? Omdat je je schaamt voor je lichaam. Sandra voelt zich precies zo. Zij krijgt een buikwandcorrectie.

Verdoezelen
Sandra: “Ik heb driemaal een keizersnee gehad en door het vele sporten dat ik doe ben ik wel weer op gewicht, maar mijn buik gaat niet weg. Ik was bijvoorbeeld op vakantie in Italië en toen dacht ik ‘nou, laat ik toch maar een bikini aantrekken’, toen kwam er een Italiaanse vrouw op me af en ze wees naar mijn buik en vroeg: ‘Un bambino?’, op dat moment zakte ik echt door de grond. Je wordt er zo onzeker door. Op een verjaardag verdoezel ik mijn buik. Bijvoorbeeld door een sjaal ervoor te hangen, of door de hele avond een tas op mijn schoot te houden.”

Consult
Kies je voor een buikwandcorrectie dan krijg je, voorafgaand aan de ingreep, een uitgebreid consult. Hierbij bepaal je met de plastisch chirurg welke vetophopingen je wil laten verwijderen. De chirurg beoordeelt de buikwand en de elasticiteit van de huid, legt de procedure van de ingreep uit en vertelt wat je wel en niet van de ingreep kunt verwachten.

De operatie 
- De Buikwandcorrectie
Om weer een strakke buik te krijgen is een buikwandcorrectie de ideale oplossing. Het resultaat van de ingreep is zeer indrukwekkend en meestal blijvend. De littekens van de operatie zijn nauwelijks zichtbaar, want deze bevinden zich hoofdzakelijk onder de bikinilijn. De plastisch chirurg verwijdert onderhuids vet en overtollige huid. Mocht het nodig zijn dan kan de chirurg ook de buikspier aanspannen.

-Liposculpture
De buikwandcorrectie kan in combinatie met liposculpture worden uitgevoerd. Dit is een techniek waarmee vetophopingen diep en/of oppervlakkig kunnen worden weggezogen.

Voorafgaand aan de liposuctie tekent de chirurg de te behandelen lichaamsdelen af. Tijdens de operatie maakt de chirurg kleine, onopvallende sneetjes in de huid. Met een speciale vloeistof, spuit hij het onderhuidse vet op. De duur van de operatie hangt af van de hoeveelheid vet dat de chirurg moet verwijderen.

Herstel van de buikwandcorrectie
Houd er rekening mee dat je na de operatie zo’n tien dagen nodig hebt om te herstellen en het eindresultaat is niet direct zichtbaar is. In het begin staat de huid strak en gespannen. De eerste dagen is de buik een beetje gezwollen. Dit trekt langzaam weg.

Het eindresultaat is zo’n drie tot zes maanden na de operatie te zien. De contouren van het lichaam zijn mooi met elkaar in verhouding en kleding zit een stuk losser. Omdat de littekens zich voornamelijk onder de bikinilijn bevinden, kunt u met een gerust hart uw buik weer laten zien. Voor een blijvend resultaat is het van belang om gezond te eten en regelmatig te bewegen

Na twee tot drie weken kun je weer aan het werk. Het is aan te raden te stoppen met roken voor en na de operatie om het helingsproces te verbeteren en te versnellen.

Sandra na de operatie
Sandra is heel blij met het eindresultaat: “Het is echt een hele grote verandering. Ik ben er zo super gelukkig mee. Ik voel me gewoon zó vrij en zó lekker. Mijn buik beheerste mijn hele dag. Als ik opstond, als ik ging douchen zag ik het en als ik naar bed ging, keek ik er ook weer naar. En nu, nu denk ik er gewoon niet meer bij na. Ik zit weer lekker in mijn vel.”Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Vanaf 3 november zijn nieuwe maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Uw afspraak bij Bergman Clinics blijft gewoon staan. U mag alleen geen begeleider meenemen de kliniek in*. Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen.

Heeft u nog geen afspraak staan, maar wilt u meer informatie over onze wachttijden?  Ook in coronatijd doen wij alles om u zo veilig mogelijk in de kliniek te ontvangen en onze wachttijden kort te houden. We heten u van harte welkom.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze corona pagina.