MACS-lift in combinatie met Lipofilling en groeifactoren

Simone krijgt regelmatig de vraag of ze boos of moe is. Ze voelt zich een stuk jonger dan dat ze er - in haar optiek - in haar gezicht uitziet. Om het allemaal iets strakker te maken ondergaat ze een MACS-lift.

Geen strakke kaaklijn meer
Simone: "Een kalkoennekje vind ik voor mensen rond de 50. Met mijn 49 jaar ben ik dat ook wel bijna, maar lichamelijk voel ik me 30. M'n innerlijke leeftijd is niet wat de spiegel vertelt. Het stoort me dat ik plooien in mijn nek heb. Je ziet dat mijn kaaklijn niet meer strak loopt."

Diëten en zwaartekracht
"Ik ben behoorlijk wat afgevallen. Vroeger had ik een boller gezicht en door het dieet en de zwaartekracht is dat allemaal toch meer gaan hangen. Dus leuk, een slank lichaam, maar in mijn gezicht ben ik 10 jaar ouder geworden en dat wil ik laten corrigeren."

MACS-lift/S-Lift

De MACS-lift is een facelift waarbij het voorhoofd en de hals buiten beschouwing worden gelaten. De minilift is een populaire behandeling, aangezien de ingreep veel minder ingrijpend is dan een volledige facelift. De herstelperiode is vele malen korter dan bij een facelift. Met een S-lift worden de eerste tekenen van het ouder worden letterlijk aan het gezicht onttrokken. De resultaten zijn indrukwekkend.

De behandeling
De correcties van veroudering in het gezicht, veroorzaakt door hang, kan heel goed gecorrigeert worden door de (onderhuidse) huidlaag te liften: door tegen de zwaartekracht in het weefsel weer terugplaatsen op de plek waar het altijd zat. Het gevolg is een natuurlijke uitstraling van het gezicht, een krachtige kaaklijn een vlakke mondbodem en verbeterde curve in de het gezicht.
Als de hals echter ook tekent tot in de nek (ook welk kalkoenbanden genoemd) is de hals-facelift nodig met uitgebreidere littekens ook achter het oor, aanvullend op de correctie van hang in het gezicht. Het mooie van de hedendaagse technieken is dat als de nek (het verticale deel van de hals) er nog goed uitziet, een operatie door een korter litteken, onzichtbaar verstopt voor het oor en de bakkebaard, al een indrukwekkend resultaat geeft in het hele aangezicht dat loopt van wang, kaaklijn tot aan de mondbodem: de MACS-lift of Facelift.


Facelift of MACS-lift
Om deze reden is de Facelift of MACS-lift (vroeger ook wel S-lift genoemd - de minder uitgebreide voorloper van de hedendaagse techniek) zeer populaire behandelingen, mede ook omdat ze perfect onder lokale verdoving kunnen worden uitgevoerd. De ingreep is minder ingrijpend dan de hals-facelift en dus is het herstel ook korter. Binnen 3 tot 5 weken bent u weer volledig sociaal actief. Het unieke After Care pakket van Bergman Beauty Care ondersteunt en versnelt het helingsproces na de ingreep.

Realiseer je wel dat ook de huid zelf verouderd kan zijn en dat er volume onder het gezicht kan zijn verdwenen. Dergelijke veranderingen vragen soms om aanvullende behandelingen als peelings door de beauty consultentes of Lipofilling (vulling met eigen levende vetcellen) om contour en curves weer te herstellen. Maak daarom altijd een afspraak voor informatie op maat.

Lipofilling
Lipofilling ofwel vet gebruiken om extra contour en volume te creëren. De inmiddels over de gehele wereld geaccepteerde "nieuw" gebruikte techniek om vorm en onderlinge verhoudingen van het lichaam te verbeteren is de laatste 8 jaar volledig uit het hoekje gekropen van een techniek die 'onbetrouwbare resulaten zou geven' 'lastig uit te voeren zou zijn' 'grof en onvoorspelbaar zou zijn'. Simone krijgt een lipofilling met groeifactoren. Dit is een combinatie van de verfijnde techniek van lipofilling samen met de eigen 'geactiveerde' bloedplaatjes om de huid langdurig een jeugdige en vitale uitstraling te geven.

Herstelperiode
Omdat de MACS-lift veel minder ingrijpend is dan de facelift, verloopt het herstelproces ook veel sneller. De herstelperiode duurt ongeveer drie tot vijf weken.

Het resultaat voor Simone
Simone is heel blij met hoe het geworden is: "Ik krijg best veel complimenten. Mensen zeggen dat het allemaal heel natuurlijk is gebleven. Sommigen denken namelijk 'Oh je gezicht, dat wordt dan vast heel anders', maar ik zie er gewoon nog steeds uit als mezelf."

Spiegelbeeld
"Voorheen, als ik in een winkelruit keek, dacht ik 'Oh, wat erg', maar laatst zag ik mezelf in een weerspiegeling en dacht toen 'Hee, wat lekker'. En dat is heel gek. Het is toch een teken dat, wanneer je op een onbewaakt moment met jezelf wordt geconfronteerd, je weer positief denkt. Het is precies het tegenovergestelde van wat ik eerder dacht. Nu is het goed."

Expert op het gebied van Lipofilling en groeifactoren: Dr. J. StevensInformatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Van 15 december t/m 9 februari zijn nieuwe maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • Heeft u een afspraak voor verzekerde zorg of cosmetische chirurgie, dan blijft uw afspraak gewoon staan. U hoeft geen contact met ons op te nemen. Bij eventuele wijzingen van uw afspraak nemen wij contact met u op.
  • In de kliniek mag u alleen geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.
  • Heeft u een afspraak voor een onverzekerde huidbehandeling en/of een behandeling met injectables, dan wordt uw afspraak verplaatst. Wij bellen u voor een nieuwe afspraak. U hoeft niet zelf te bellen.
  • Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.

Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen.