“Het klopt, zo had het moeten zijn”

Als vrouw wil je je vrouwelijk voelen en er mooi uitzien. Dat gevoel heeft salsadanseres Tessa niet. Dit komt door haar borsten, die zij te klein vindt. Met een maatje 36 lijken haar borsten bij haar lichaam te passen en dat hoort ze dan ook vaak van anderen. Maar dat is niet wat Tessa ziet.

"Als ik naar beneden kijk, zie ik letterlijk niets." Beha's kopen op de middelbare school
Vanaf de middelbare school begon Tessa's onzekerheid over haar borsten. Vriendinnen waren al bezig met beha's kopen, terwijl Tessa's borsten maar niet wilde groeien.
De zomer is een seizoen waar Tessa niet naar uitkijkt. Ze is één keer gaan zwemmen, wat een nare ervaring bleek te zijn door haar onzekerheid over haar kleine borsten.
Tessa wil de operatie voor zichzelf. Het gaat haar niet om de mening van andere mensen, maar hoe zij er zelf naar kijkt.

Gewenste cupmaat
Het liefst zou Tessa een B of C cup willen. Het belangrijkste vindt ze een vrouwelijk vorm met mooie, natuurlijke rondingen. Ze bespreekt haar wensen met plastisch chirurg van Engeland. Vervolgens wordt, door middel van een prothese, de gewenste cupmaat bepaald.

Klaar voor de operatie
Er worden lijnen op Tessa's bovenlichaam getekend, zodat de chirurg precies kan zien waar incisies zullen komen. De middenlijn die tussen de borsten doorloopt wordt getekend. Ook de lijnen in de borstplooi worden getekend, in deze lijnen zal een klein sneetje van ongeveer vijf centimeter komen.

Operatie
Nadat de incisies zijn gemaakt, plaatst chirurg van Engeland eerst een pasprothese om te kijken hoeveel cc (kubieke centimeter) bij Tessa nodig is, om het gewenste borstvolume te bereiken. Dit gebeurt door middel van een spuit die de prothese met steriel water vult. Nadat de juiste hoeveelheid is ingespoten en de uiteindelijke maat is bepaald, wordt het implantaat geplaatst.

Dokter van Engeland doet dat onder de spier, om zoveel mogelijk bedekking over de prothese te krijgen. Deze extra laag over de prothese zorgt ervoor dat de rand van de prothese minder zichtbaar is, waardoor de borsten van Tessa een natuurlijker effect krijgen.

Resultaat
Tessa heeft haar rode tango jurk aan en ziet er niet alleen prachtig uit, ze voelt zich ook anders. "De eerste keer dat ik na de operatie in de spiegel keek, had ik echt het gevoel dat het plaatje klopte. Zo had het moeten zijn." De grootste verandering is, dat ze zelfverzekerd is. "Ik durf nu sneller de dansvloer op, zonder felle make-up en andere tierelantijn als afleiding van mijn kleine borsten. Ik durf mezelf nu te laten zien."Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Van 15 december t/m 9 februari zijn nieuwe maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • Heeft u een afspraak voor verzekerde zorg of cosmetische chirurgie, dan blijft uw afspraak gewoon staan. U hoeft geen contact met ons op te nemen. Bij eventuele wijzingen van uw afspraak nemen wij contact met u op.
  • In de kliniek mag u alleen geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.
  • Heeft u een afspraak voor een onverzekerde huidbehandeling en/of een behandeling met injectables, dan wordt uw afspraak verplaatst. Wij bellen u voor een nieuwe afspraak. U hoeft niet zelf te bellen.
  • Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.

Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen.