Assisteer mij
Assisteer mij

”Ik kijk nu heel graag naar mezelf”

Schaamte
Hanny zit vol energie, en zo wil zij er ook uitzien. “Als ik in de stad loop en mijn spiegelbeeld in de winkelruiten zie, schaam ik mij wel eens.” Hanny zou graag weer trots zijn op haar gezicht.

FACE spreekuur
Hanny heeft met twee artsen een intakegesprek, ook wel een FACE spreekuur genoemd. FACE staat voor Facial Aging Combined Evaluation. Tijdens het Face spreekuur wordt de veroudering van het gezicht vanuit verschillende specialismen bekeken door een plastisch chirurg en een cosmetisch arts. Met name de veroudering van het gezicht, welke zich aftekent rond de ogen, kaaklijn en mond, kan op verschillende manieren behandeld worden. Daarbij kunnen zowel de plastisch chirurg door middel van een operatie als de cosmetisch arts door middel van het toedienen van injectabeles uitkomst bieden.

Dokter Laban laat zien dat de bovenoogleden te veel huid bevatten. Ook de wallen bij Hanny's ogen worden weggehaald, waardoor een minder vermoeide uitstraling ontstaat.

Na de lift zal er in het volume in het gezicht van Hanny niets veranderen. Cosmetisch arts van Eijk stelt daarom voor om tot slot het volume in de wangen terug te brengen.

De operatie
Dokter Laban trekt de huidlaag onder de huid strakker omhoog. De bovenhuid gaat vanzelf mee. Door alleen de onderlaag te liften voorkom je een te strakke facelift.

Nadat het gezicht van Hanny is gelift, worden de onder- en bovenoogleden gecorrigeerd. Dokter Laban haalt Hanny's wallen vanuit de binnenkant van het ooglid weg. Ook haalt hij de overtollige huid weg.

Vervolgafspraak injectables
Cosmetisch arts van Eijk behandeld Hanny vijf weken na de operatie met injectables. De wangen krijgen volume door het inbrengen van Restylane. Dit is een filler, op basis van Hyaluronzuur, dat vocht aantrekt waardoor het gezicht meer volume krijgt. Ook Hanny’s kin wordt met Restylane verstevigd. Na tien maanden wordt de filler door het lichaam afgebroken.

Tot slot verzacht dokter van Eijk de frons in Hanny’s voorhoofd met Botox. Door het injecteren van Botox reageert de spier niet meer op de prikkel van de zenuw. Het resultaat blijft vier tot zes maanden zichtbaar.

Resultaat
Het resultaat is boven Hanny’s verwachting. “Als je rimpels hebt, dan vallen ze op. Als je ze niet hebt, mist niemand ze. Iedereen vindt dat je er goed uitziet.” Hanny ziet er niet meer moe uit, ze straalt. “Ik kijk nu heel graag naar mezelf.”Informatie aanvraag
Contact opnemen
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • U bent welkom voor alle zorg die u van ons gewend bent. We treffen alle maatregelen om u veilig in de kliniek te ontvangen.
  • In de kliniek mag u geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.

Let op!
Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.