Assisteer mij
Assisteer mij

Moedervlek verwijderen

Moedervlekken
Moedervlekken zijn gekleurde en soms wat dikke vlekjes op de huid. Ze ontstaan door een concentratie van cellen die pigment vormen. Er bestaat een kleine kans dat zo’n vlek zich ontwikkelt als melanoom, een soort huidkanker.

Dermascoop
Dermatoloog Buijsrogge onderzoekt Ilja’s moedervlekken met behulp van een dermascoop. Met dit apparaat kijk je door de hoornlaag heen, waardoor je de ondergelegen structuren van de moedervlek kunt zien. Gelukkig hebben de moedervlekken een regelmatig pigment en geen afwijkende kenmerken.

Verwijderen van de moedervlekken
Moedervlekken die op de huid liggen kunnen meestal door afschaven of wegbranden worden verwijderd. Na een plaatselijke verdoving, verwijdert dermatoloog Buijsrogge de moedervlek op Ilja’s voorhoofd. Dit doet ze met een elektrische lus, die laagjes huid van de moedervlek afschaaft. Er blijft een dun bruin vlekje over.

De andere moedervlek wordt in zijn geheel weggesneden en zal dus niet meer terugkomen. Hier zal Ilja een klein littekentje aan over houden. Het weefsel dat is weggesneden, wordt voor de zekerheid onderzocht door de patholoog. Ilja's moedervlek is gelukkig niet kwaadaardig.

Resultaat
Ilja is erg blij dat ze de moedervlekken heeft laten weghalen. Vooral aan het vlekje op haar voorhoofd stoorde ze zich erg. De huid op haar kin, waar de moedervlek in zijn geheel is weggesneden, is mooi vlak. Er zit nog een klein litteken dat nog wat tijd nodig heeft om te vervagen.Informatie aanvraag
Contact opnemen
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • U bent welkom voor alle zorg die u van ons gewend bent. We treffen alle maatregelen om u veilig in de kliniek te ontvangen.
  • In de kliniek mag u geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.

Let op!
Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.