Moedervlek verwijderen

Moedervlekken
Moedervlekken zijn gekleurde en soms wat dikke vlekjes op de huid. Ze ontstaan door een concentratie van cellen die pigment vormen. Er bestaat een kleine kans dat zo’n vlek zich ontwikkelt als melanoom, een soort huidkanker.

Dermascoop
Dermatoloog Buijsrogge onderzoekt Ilja’s moedervlekken met behulp van een dermascoop. Met dit apparaat kijk je door de hoornlaag heen, waardoor je de ondergelegen structuren van de moedervlek kunt zien. Gelukkig hebben de moedervlekken een regelmatig pigment en geen afwijkende kenmerken.

Verwijderen van de moedervlekken
Moedervlekken die op de huid liggen kunnen meestal door afschaven of wegbranden worden verwijderd. Na een plaatselijke verdoving, verwijdert dermatoloog Buijsrogge de moedervlek op Ilja’s voorhoofd. Dit doet ze met een elektrische lus, die laagjes huid van de moedervlek afschaaft. Er blijft een dun bruin vlekje over.

De andere moedervlek wordt in zijn geheel weggesneden en zal dus niet meer terugkomen. Hier zal Ilja een klein littekentje aan over houden. Het weefsel dat is weggesneden, wordt voor de zekerheid onderzocht door de patholoog. Ilja's moedervlek is gelukkig niet kwaadaardig.

Resultaat
Ilja is erg blij dat ze de moedervlekken heeft laten weghalen. Vooral aan het vlekje op haar voorhoofd stoorde ze zich erg. De huid op haar kin, waar de moedervlek in zijn geheel is weggesneden, is mooi vlak. Er zit nog een klein litteken dat nog wat tijd nodig heeft om te vervagen.Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Vanaf 1 december zijn nieuwe maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Uw afspraak bij Bergman Clinics blijft gewoon staan. U mag alleen geen begeleider meenemen de kliniek in*. Wanneer u ouder bent dan 12 jaar, dient u een mondkapje te dragen in de kliniek.

Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen.

Heeft u nog geen afspraak staan, maar wilt u meer informatie over onze wachttijden?  Ook in coronatijd doen wij alles om u zo veilig mogelijk in de kliniek te ontvangen en onze wachttijden kort te houden. We heten u van harte welkom.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze corona pagina.

 - Banners - untitled-design-3.png