Assisteer mij
Assisteer mij

Spataderen verwijderen

Spatader met schuim vullen
Dokter Messack ziet bij Jolanda duideijk de spataderen op haar benen van beneden naar boven lopen. Bij spataderen zie je vaak dat de vaatjes wat kleiner zijn en naar boven toe steeds groter worden. De vaten die groter zijn gaan dieper de huid in.

Deze aders worden met behulp van een echo in beeld gebracht zodat er goed te zien is waar de ader moet worden ingespoten. Dit doet dokter Messack met schuim, zodat de wanden van de ader aan elkaar plakken waardoor de klachten verdwijnen. Dit gebeurt ook met de aderen die op het been liggen. Door middel van kleine prikjes en druk van buitenaf, zal de hele ader dichttrekken. Na twee maanden zal de dikke lange ader op Jolanda's been, nauwelijks meer zichtbaar zijn

Dichtspuiten
Na het behandelen van de grote ader, behandelt Dokter Messack de fijne oppervlakkige spataderen. Dit gebeurt met een lijmachtige vloeistof. De dokter drukt de aders gelijk na inspuiten dicht. Hierdoor wordt de spatader afgesloten en uiteindelijk door het lichaam zelf verwijderd. Het mooie aan deze techniek is, dat je direct resultaat hebt.

Elastische kousen
Tot slot krijgt Jolanda elastische kousen aan, die ervoor zorgen dat de aderen goed dichttrekken. Deze kousen moet zij twee weken dragen. Over acht weken is het definitieve resultaat goed zichtbaar.Informatie aanvraag
Contact opnemen
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • U bent welkom voor alle zorg die u van ons gewend bent. We treffen alle maatregelen om u veilig in de kliniek te ontvangen.
  • In de kliniek mag u geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.

Let op!
Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.