VNUS behandeling spataderen

Spataderen
Spataderen ontstaan doordat kleine kleppen in de aderen niet goed werken. De kleppen zijn beschadigd of sluiten slecht, waardoor het bloed niet meer goed kan doorstromen. Dit resulteert in druk op de aderen, wat weer tot pijn en vermoeidheid leidt.

VNUS behandeling
Dermatoloog Dijkstra pakt Amanda’s spataderen aan met de VNUS behandeling. Dit is een poliklinische behandeling waarbij de ader in het been behandeld wordt.

Katheter wordt verhit
De ader wordt met behulp van een echo in beeld gebracht, zodat dokter Dijkstra goed kan zien waar ze de ader moet aanprikken. Een katheter met een lengte van zeven centimeter, wordt door radiogolven verhit tot 120 graden. Via een kleine incisie wordt de katheter in de spatader gebracht. De katheter wordt steeds een stukje teruggetrokken uit de ader, zodat de hele spatader verhit wordt. Door de warmte wordt de ader dichtgeschroeid. Het bloed wordt via andere gezonde aderen omgeleid. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat de pijn verdwijnt.Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Vanaf 1 december zijn nieuwe maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Uw afspraak bij Bergman Clinics blijft gewoon staan. U mag alleen geen begeleider meenemen de kliniek in*. Wanneer u ouder bent dan 12 jaar, dient u een mondkapje te dragen in de kliniek.

Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen.

Heeft u nog geen afspraak staan, maar wilt u meer informatie over onze wachttijden?  Ook in coronatijd doen wij alles om u zo veilig mogelijk in de kliniek te ontvangen en onze wachttijden kort te houden. We heten u van harte welkom.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze corona pagina.

 - Banners - untitled-design-3.png