Assisteer mij
Assisteer mij

VNUS behandeling spataderen

Spataderen
Spataderen ontstaan doordat kleine kleppen in de aderen niet goed werken. De kleppen zijn beschadigd of sluiten slecht, waardoor het bloed niet meer goed kan doorstromen. Dit resulteert in druk op de aderen, wat weer tot pijn en vermoeidheid leidt.

VNUS behandeling
Dermatoloog Dijkstra pakt Amanda’s spataderen aan met de VNUS behandeling. Dit is een poliklinische behandeling waarbij de ader in het been behandeld wordt.

Katheter wordt verhit
De ader wordt met behulp van een echo in beeld gebracht, zodat dokter Dijkstra goed kan zien waar ze de ader moet aanprikken. Een katheter met een lengte van zeven centimeter, wordt door radiogolven verhit tot 120 graden. Via een kleine incisie wordt de katheter in de spatader gebracht. De katheter wordt steeds een stukje teruggetrokken uit de ader, zodat de hele spatader verhit wordt. Door de warmte wordt de ader dichtgeschroeid. Het bloed wordt via andere gezonde aderen omgeleid. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat de pijn verdwijnt.Informatie aanvraag
Contact opnemen
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • U bent welkom voor alle zorg die u van ons gewend bent. We treffen alle maatregelen om u veilig in de kliniek te ontvangen.
  • In de kliniek mag u geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.

Let op!
Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.