GA TERUG
Reacties van cliënten

Reactie van Marieke Klomp

Geplaatst op:
17-01-2013
Behandeling:
Rughernia
Naam:
Marieke Klomp
Leeftijd:
28

Reactie:

In januari 2012 kreeg ik last van mijn bil, ik dacht dat ik een spiertje had verrekt tijdens het zwemmen. (ik waterpolo fanatiek) Na een maand trok de pijn door tot in mijn bovenbeen. Op advies van een vriendin naar de fysio gegaan. Hij dacht ook aan een verrekte spier.

Na 3 maanden fysio was de pijn niet weg en werd het eigenlijk alleen maar erger. Ik had een slapende voet krampachtige pijn in mijn been, het gevoel alsof er iemand in mijn enkel kneep. Iedere dag deed ik mijn oefeningen maar dat hielp niet. Toen ik na het trainen een keer huilend het zwembad uit kwam van de pijn, ben ik naar de huisarts gegaan.Mijn eigen huisarts was er niet en de dienstdoende huisarts associeerde mijn klachten met stress.

Zonder mij te onderzoeken gaf ze mij een kaartje van een psycholoog. Ik heb daar niets mee gedaan. (ik geloofde het niet, ik had helemaal niet zoveel stress) Wel ben ik na een week met weer zoveel pijn naar een andere fysiotherapeut gegaan die mij grondig heeft onderzocht en een brief naar mijn huisarts geeft gestuurd met het dwingende verzoek om een MRI-scan.

Ik had toen zoveel pijn, ik kon nauwelijks nog staan of lopen. Op de MRI was duidelijk een hernia te zien.Inmiddels was het november, 11 maanden verder.
Het advies van de chirurg was dan ook om te opereren. Inmiddels slikte ik morfine, diclofenac en de maximale hoeveelheid paracetamol. Ik moest tot februari wachten op een operatie werd mij verteld. (nog twee maanden zo doorgaan? Ik stel me niet aan, maar toen ze dat zeiden zakte me de moed in mijn schoenen)

Toen heb ik mijn verzekering gebeld en gevraagd of ik ergens anders eerder geopereerd kon worden.
Zij belde mij twee dagen later terug dat ik die maandag terecht kon op gesprek bij Dr Schröder in de Bergman kliniek.
Na een kort gesprek vertelde hij me dat hij mij die donderdag al kon opereren! Super fijn!

De operatie vond ik natuurlijk best spannend. Ik was nog nooit geopereerd, en van een narcose kon ik me zo niets voorstellen. 
Die ochtend had ik een heel aardige verpleger. Ik ben zijn naam vergeten, (Harry?) maar hij praatte net zoals Abel van de taarten van Abel.

Ik was meteen als eerste aan de beurt. om 08.15 uur. Om 09.30 uur werd ik weer wakker. Ik moest huilen, ik realiseerde me dat de pijn in mijn benen weg was. Helemaal weg! Ik was zo opgelucht dat het allemaal "achter de rug" was. Dokter Schröder is die ochtend nog bij me geweest en heeft verteld dat het allemaal erg goed gegaan is. Ik moest een nacht blijven om de wond in de gaten te houden. Die deed best pijn. Maar dat vond ik ook niet zo raar. Er heeft tenslotte iemand in zitten wroeten zo diep tot aan je wervels, dat hoort dan even beurs aan te voelen.
Een uur na de operatie kon ik al een stukje lopen.

Nu ben ik 4 weken verder en ga ik volgende week weer rustig aan beginnen met halve dagen werken. Zwaar tillen kan ik nog niet, en ver lopen en lang staan ook niet.
Maar dat komt van zelf wel weer, het hersteld en dat is het belangrijkste! Verder let ik voortaan altijd op mijn houding.
Verder wil ik in maart weer gaan trainen voor waterpolo en als dat goed gaat in april de laatste wedstrijd nog mee te kunnen spelen.

Ik ben heel dankbaar voor de snelle behandeling die ik heb gekregen bij de Bergman Kliniek. Ik had ook een heel mooie kamer.


Bel ons!
Bel voor informatie   088 9000 500
Wij bellen u

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.