GA TERUG
Reacties van cliënten

Reactie van Astrid

Geplaatst op:
12-04-2012
Behandeling:
Urine-incontinentie
Naam:
Astrid
Leeftijd:
54

Reactie:

Na 19 jaar niet meer incontinent
"Mijn klachten zijn begonnen na de geboorte van mijn eerste kind. Ik had inmiddels dus al ruim 19 jaar last van incontinentie en het werd steeds erger. Eerst begon het met het gebruik van een inlegkruisje, later maandverband en nog later incontinentieverband. Ik had vooral last bij het hoesten, hardlopen en bij plotselinge bewegingen. Stressincontinentie noemen ze dat.

Op een gegeven moment hoorde ik op verschillende manieren over Alant Vrouw en besloot een afspraak te maken. Een week voor de afspraak ontving ik thuis een vragenlijst die ik een week lang moest bijhouden. Voor de afspraak moest ik ook nog ter plaatse een vragenlijst invullen. Dit om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van mijn probleem. De afspraak met de gynaecoloog verliep zeer prettig. Hij gaf mij veel vertouwen en rust. Daarna volgde een uitgebreid onderzoek. Hierbij werd ik begeleid door drie zeer lieve medewerkers van Alant Vrouw. Dit gebeurde ook zeer professioneel. Ook hier wisten ze mij gerust te stellen.

Uiteindelijk kreeg ik de uitslag van het onderzoek en voor mijn vorm van incontinentie bleek een kleine operationele ingreep de beste oplossing, TVT genoemd. Ik vond het wel erg emotioneel allemaal. Na de afspraak heb ik echt lopen huilen. Ik had al jaren last van incontinentie en nu ging ik er echt iets tegen doen. De ingreep duurt slechts 20 minuten. Op dezelfde dag dat ik werd geholpen, werden nog 4 andere vrouwen geholpen. Deze vrouwen heb ik ook ontmoet die dag. De overige 4 vrouwen liepen 'fluitend' de deur uit na de ingreep en hadden eigenlijk nergens last van. Ik had helaas de pech dat ik 2 dagen met een blaaskatheter heb gelopen. Maar na die 2 dagen kon ik gelukkig weer zelf plassen. En na 5 dagen was ik alweer aan het werk.

Na de ingreep heb ik nergens meer last van gehad. Mijn incontinentie was geheel verholpen én dat na 19 jaar. Ik was zo blij dat ik een taart heb laten bezorgen. Mijn psyche werkte wel langzamer. Het heeft enkele maanden geduurd voordat ik bijvoorbeeld spontaan weer ging dansen zonder dat ik bang was om urine te verliezen. Maar nu gaat het fantastisch, ik heb nergens meer last van. Ik weet dat best veel vrouwen last hebben van incontinentie en ik hoop dat zij net als ik hun angst en schaamte opzij durven te zetten om er iets aan te doen."


Bel ons!
Bel voor informatie   088 9000 500
Wij bellen u

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.