GA TERUG
Reacties van cliënten

Reactie van Arie Stuivenberg

Geplaatst op:
23-11-2011
Behandeling:
Rugpijn
Naam:
Arie Stuivenberg
Leeftijd:
60

Reactie:

Heemskerk 22 november 2011
Bijna gehandicapt.
De afgelopen 10 jaar is mijn conditie erop achteruit gegaan, niet ziek, maar ik kon lichamelijk steeds ietsjes minder. Ik was geneigd om dat af te doen met de opmerking: Ja, maar ik wordt ook al een dagje ouder (ik ben nu 60 jaar). Ik was altijd redelijk sportief, fietste veel, soms afstanden tot meer dan 100 kilometer maar dat werd dus steeds minder. We wandelden ook graag door de duinen en tijdens vakanties maar ook dat werd steeds minder. Uiteindelijk accepteer je de achteruitgang niet meer en ben ik naar de huisarts gegaan. Ik had het gevoel dat ik het contact met mijn benen had verloren. Ik had daardoor ook last van evenwichtsstoornissen. Mijn gehoor aan mijn linkeroor liep achteruit, dat zou daar een reden voor kunnen zijn.

Dus een verwijzing naar de KNO specialist. Die constateerde inderdaad een slechter functionerend oor maar vond dat geen reden voor het evenwichtsverlies. Hij verwees me door naar een neuroloog in het Rode Kruisziekenhuis in Beverwijk. Die heeft meerdere onderzoekingen gedaan onder andere een EMG. Daaruit bleek dat er inderdaad een verminderd zenuwcontact met mijn benen. Hij constateerde al snel dat ”Daar is niets meer aan te doen! En daar moet je maar mee leren leven!” Ik vond dat “te kort door de bocht”.


Terug naar de huisarts en mijn verhaal gedaan. Mijn klacht was dat er nauwelijks onderzoek was gedaan naar de klachten in mijn benen en de pijn die ik daar steeds meer in kreeg. Hij bedacht dat het misschien een vernauwing van de zenuwbaan in mijn wervelkolom zou kunnen zijn en erkende dat daar nog geen onderzoek naar gedaan was. Dus een MRI van mijn onderrug bij dezelfde eerste neuroloog in Beverwijk. Daaruit bleek dat er inderdaad een vernauwing van de zenuwbaan was door de kraakbeen vergroeiing van de wervels door ouderdom. Een soort hernia dus, maar dan niet plotseling maar heel langzaam ontstaan. De neuroloog constateerde wederom: ”Daar is niets meer aan te doen! En daar moet je maar mee leren leven!”


Als je met 60 jaar niet meer kan lopen en staan en fietsen dan ben je wel erg vroeg oud. Ik wilde dus een “second opinion”. Die kreeg ik in Alkmaar. De neuroloog daar constateerde dat als het daadwerkelijk een vernauwing van de zenuwbaan was, dat ik dan inderdaad niet goed meer kon lopen en staan maar dat ik dan wel moest kunnen fietsen! Ook zij vertelde me: ”Daar is niets meer aan te doen! En daar moet je maar mee leren leven!” Na een tijd realiseerden wij ons dat ik wellicht niet meer kon fietsen omdat ik op een ligfiets reed en heb ik geprobeerd op de fiets van mijn echtgenote te fietsen en dat ging inderdaad wel!!

Toch dus weer terug naar mijn huisarts met onder andere het verhaal van de fiets en dat we daarmee verschillende specialisten zand in de ogen hadden gestrooid. Hij heeft goed geluisterd en vond het jammer dat een neurochirurg die tot voor kort ook in het Rode Kruisziekenhuis in Beverwijk werkte, weg was gegaan want die was helemaal gespecialiseerd op de wervelkolom.

Hij zei “Als jullie hem vinden dan schrijf ik een verwijsbrief”. Vinden was geen enkel probleem. Dhr. Schröder werkt in een privékliniek in Naarden en een afspraak was snel gemaakt maar ondertussen zat ik al wel een half jaar thuis. 15 juni 2011 had ik een afspraak, hij bekeek de onderzoeken en zei: “Oh, daar help ik je wel vanaf…., kom morgen maar terug voor een kleine operatie, ik zet een kogeltje tussen de twee probleemwervels en dan is het opgelost”. Ik kon mijn oren niet geloven, zit je daarvoor een halfjaar thuis en loop je eigenlijk al jaren te tobben? Maar inderdaad ben ik 16 juni geopereerd en heb nu een “Aperius Spacer” (zoek op in Google) in mijn wervelkolom zitten. Ik heb geen pijn meer, ik kan weer lopen, staan (en dus nog steeds fietsen), maar als ik niet door was blijven vragen en zeuren had ik een rolstoel kunnen aanvragen en was ik voortaan gehandicapt geweest.

Idioot is wel dat de neuroloog die tot twee keer toe oordeelde dat: ”Daar is niets meer aan te doen! En daar moet je maar mee leren leven!” tot drie maanden daarvoor nauw heeft samengewerkt met Dr. Schröder die me geopereerd heeft, die al jaren gespecialiseerd was op de wervelkolom!

Lang leve de marktwerking!
Arie Stuivenberg.


Bel ons!
Bel voor informatie   088 9000 500
Wij bellen u

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.