GA TERUG
Reacties van cliënten

Reactie van Karin Emmens

Geplaatst op:
27-05-2015
Behandeling:
Nekhernia
Naam:
Karin Emmens
Leeftijd:
43

Reactie:

Op 4 mei 2015 heeft neurochirurg dokter Zeilstra bij mij de nekhernia op niveau C6/C7 verwijderd. Voorafgaand aan een afspraak in een ziekenhuis enigszins georiënteerd op de juiste specialist. Ik ben namelijk niet blind op de verwijzing van de huisarts in gegaan. Een nekhernia operatie is niet zomaar een operatie. Eenmaal bij Bergman via neuroloog Van den Doel bij dokter Zeilstra aan zijn bureau was de knoop snel doorgehakt. "U heeft een mooie klassieke hernia en ik kan u goed helpen".

Gezien de reputatie van dokter Zeilstra en de rustige en ervaren indruk die hij op mij maakte, had ik er alle vertrouwen in dat hij mij inderdaad goed kon helpen. Op de dag van de operatie verliep alles vlot en plezierig. Om acht uur werd ik de ok in gereden en al om kwart over negen op de verkoever voelde ik meteen dat het goed zat. Met dank aan de lieve kundige dames op de verpleegafdeling, was het verblijf die dag en nacht goed te doen. De eerste drie dagen na de operatie had ik pijn. Pijn met slikken, na te veel praten en wondpijn. Met de pijnstillers is de pijn goed te doen. Wel was ik (met afbouwen) na vier dagen gestopt met de pijnstillers. Dit om beter te kunnen volgen wat er met mijn lijf gebeurde. Dat gaf mij meer zekerheid.

De eerste drie weken wordt er echt rust voorgeschreven en niet anders dan dat. Ik had vooraf de illusie een week na de operatie weer te kunnen werken en had dat ook zo gecommuniceerd. Ik ben nu eenmaal een aanpakker en heb een pittige functie. Te lang afwezig zijn kan en wil ik me niet veroorloven. Ietwat naïef. Pas na de operatie kon ik me er bij neerleggen dat ik weken uit de running zou zijn. Je hebt de eerste drie weken totale rust echt nodig. Je mag drie weken niet autorijden en bukken of tillen en dat kan ook echt niet. Ik voelde overigens wel iedere dag verbetering. Na twee weken een telefoongesprek met dokter Zeilstra. Dat was een kort gesprek. Ik voelde me naar omstandigheden ook erg goed, dus een langer gesprek was overbodig.

Dokter Zeilstra wees mij er nogmaals op de komende vier weken rustig aan te doen. Vanaf de tweede week ben ik een beetje gaan wandelen. Kwartier, half uur, op dag 21 na de operatie een uur. Ik zit nu in het begin van de vierde week. Gisteren een eerste bezoek aan de therapeut. Die was blij verrast met mijn fysiek na de operatie. Boven verwachting en geen pijn, geen uitstraling, geen doof gevoel, geen heesheid.....Ook hij was -net als dokter Zeilstra overigens- erg duidelijk. "Doe het ook de komende weken rustig aan". Hij heeft ook maar een enkele simpele oefening meegegeven en niet behandeld. Dat geeft ook wel aan dat ik nog steeds aan het herstellen ben en dat revalidatie nog niet echt van toepassing is.

Als ik me aan de voorgeschreven zes weken rust houdt, zou het zo maar eens kunnen zijn dat revalidatie niet zo lang nodig is. Vanaf de operatie heb ik geleerd dat rust echt noodzakelijk is en dat je bij het naleven ervan beloond wordt in je herstel. Ik mag nu wel zeggen dat de operatie en het herstel erg goed zijn verlopen en ik ben ontzettend blij dat ik de stap heb genomen. Mijn oprecht hartelijke dank aan dokter Zeilstra en zijn team.Het is momenteel telefonisch erg druk. Helaas kan de wachttijd hierdoor langer duren dan gebruikelijk.
Onze oprechte excuses voor het mogelijke ongemak.


Bel ons!
Bel voor informatie   088 9000 500
Wij bellen u

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Het is momenteel telefonisch erg druk. Helaas kan de wachttijd hierdoor langer duren dan gebruikelijk.
Onze oprechte excuses voor het mogelijke ongemak.